«Σκοτομήδης Δαρκσείδος»: Ποιος είναι ο «κακός» με το... ελληνικό όνομα στο «Zack Snyder’s Justice League»

«Σκοτομήδης Δαρκσείδος»: Ποιος είναι ο «κακός» με το... ελληνικό όνομα στο «Zack Snyder’s Justice League»

Σε 34 δευτερόλεπτα, το «teaser» του #Snydercut δείχνει την ηθοποιό Γκαλ Γκαντότ, ως «Wonder Woman», να ανακαλύπτει τον «Darkseid» σε μια τοιχογραφία, με το όνομά του στη βυζαντινή γραφή - Τι λέει ο «μύθος» για τον... απόλυτο κακό του νέου φιλμ

zack-snyder-justice-league
Πριν από περίπου τρία χρόνια, το φθινόπωρο του 2017, κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Justice League». Παρά τις... περγαμηνές που την συνόδευαν, ωστόσο, εξελίχθηκε σε παταγώδη αποτυχία, τόσο από καλλιτεχνικής όσο και από εμπορικής πλευράς. 

Αμέσως μετά, άρχισαν να «διαρρέουν» πληροφορίες ότι υπήρχε μία άλλη εκδοχή της ταινίας, το οποίο έφτανε σε διάρκεια τις 3,5 ώρες και αποτελούσε το πραγματικό «όραμα» του δημιουργού της, Ζακ Σνάιντερ. Ο σκηνοθέτης, ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ταινία, καθώς μετά την αυτοκτονία της κόρης του, αποσύρθηκε από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Από τότε δημιουργηθήκε ο «μύθος» του «Snyder Cut», ο οποίος «γιγαντώθηκε», με θαυμαστές του σύμπαντος της DC Comics να παρακαλούν να δουν τι είχε στο μυαλό του ο Σνάιντερ. Κι έπειτα από τρία χρόνια, φαίνεται πώς έφτασε η ώρα η επιθυμία τους να γίνει πραγματικότητα, καθώς ο ίδιος ο Ζακ Σνάιντερ έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο «teaser» της ταινίας, στο οποίο βλέπουμε την ηθοποιό Gal Gadot (ως Wonder Woman) και τον «κακό» Darkseid.


Σε 34 δευτερόλεπτα, το βίντεο δείχνει την Wonder Woman, με έναν πυρσό, να ανακαλύπτει τον «Darkseid». Η εικόνα του φανταστικού ήρωα των κόμικ της DC αποτυπώνεται σε μια τοιχογραφία, με το όνομα στη βυζαντινή γραφή. Αν και οι καταλήξεις δείχνουν ελληνική καταγωγή, η ανάγνωση των δύο λέξεων δύσκολα μπορεί να βγάλει νόημα για κάποιον ελληνόφωνο: «Σκοτομήδης Δαρκσείδος».

Στο κάτω μέρος της τοιχογραφίας διακρίνονται επίσης μια σειρά από λέξεις στα ελληνικά, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, χωρίς και πάλι να είναι σίγουρο πώς θα μπορούσε κανείς να βγάλει νόημα, διαβάζοντας τις λέξεις.

justice-league-teaser-of-zack-snyders-cut-ft-wonder-woman-gal


Κλείσιμο
Ο «Σκοτομήδης Δαρκσείδος» είναι ένας από τους «κακούς» στον κόσμο της DC, από τον πλανήτη Απόκαλιπς. Η μόνη σύνδεση που μπορεί κανείς να εντοπίσει με οτιδήποτε το ελληνικό είναι η έμπνευση της ηρωίδας «Wonder Woman», η οποία φέρεται να προέρχεται από τις Αμαζόνες. Η «Wonder Woman», σύμφωνα με την ιστορία των περιοδικών κόμικ, ήταν εκείνη που κατάφερε να τον σταματήσει, πριν καταλάβει όλο τον κόσμο.

snyder-cut-first-look


Επιπλέον, φαίνεται πως ένας από τους στόχους του Darkseid υπήρξε να ανακαλύψει την τοποθεσία των Ολύμπιων Θεών (όπως αποτυπώνονται φυσικά στην εκδοχή του αμερικανικού κόμικ), προκειμένου να τους ανατρέψει και να κλέψει τις δυνάμεις τους...

Σύμφωνα με το watchandchill.gr, το «Zack Snyder’s Justice League» θα διατεθεί μέσω της streaming υπηρεσίας HBO Max το 2021, ενώ ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα το δούμε ως ταινία ή μίνι τηλεοπτική σειρά.

justice-league-zack-snyder


gal


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα - Ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Πυρκαγιά στο Μαρτίνο κοντά στην εθνική οδό

Ο Τσίπρας «άδειασε» Παπαδημούλη: Λάθος ο τρόπος που επέλεξε να επενδύσει τα χρήματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης