Σοφία Χατζηπαντελή: Μαθήματα ζωής από το πιο αλλόκοτο... φρύδι στην ιστορία του μόντελινγκ

Σοφία Χατζηπαντελή: Μαθήματα ζωής από το πιο αλλόκοτο... φρύδι στην ιστορία του μόντελινγκ

Η 23χρονη Κύπρια είναι διάσημη ως «το μοντέλο με το ενιαίο φρύδι» - Πώς μπόρεσε να καταρρίψει τα πρότυπα της ομορφιάς κάνοντας διεθνή σταδιοδρομία

xatzipanteli-monofrydi
Η Σοφία Χατζηπαντελή είναι διάσημη ανά τον κόσμο ως «το μοντέλο με το ενιαίο φρύδι». Πρόκειται για μια 23χρονη Κύπρια, η διεθνής σταδιοδρομία της οποίας στο μόντελινγκ είναι μια σύγχρονη παραδοξότητα. Κάτι σαν τη «Φρίντα Κάλο» -αλλά, βέβαια, χωρίς το καλλιτεχνικό ταλέντο της σπουδαίας Μεξικανής ζωγράφου- η Σοφία έγινε ένα από τα σύμβολα της ανοχής στη διαφορετικότητα. Άλλωστε, τι Φρίντα, τι Φρύδια

Στο πρόσωπό της -και πιο συγκεκριμένα στην οφρυική θυσανωτή τριχοφυία της- το μόντελινγκ βασίζει το επιχείρημα υπέρ της κατάργησης των στερεοτύπων περί ομορφιάς. Το «τέλειο είναι βαρετό» (που λένε και στο Masterchef), οπότε και η Σοφία Χατζηπαντελή, αντί να κάνει μια γενναία αποτρίχωση για να συμμαζέψει τα φρύδια της, κάνει καριέρα.

Ταυτόχρονα, όμως, η 23χρονη Κύπρια η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και σπουδάζει μάρκετινγκ στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, προσφέρει στους θαυμαστές της αφειδώς μηνύματα πολύτιμα για τη ζωή. Επί παραδείγματι, στην τελευταία της ανάρτηση στο Instagram, η Σοφία Χατζηπαντελή γράφει τα εξής διδακτικά: «Στη ζωή σου θα συναντήσεις ανθρώπους που θα σε αντιπαθήσουν, θα σε κοροϊδέψουν θα σου κόψουν τα πόδια. Τώρα όμως πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου: Θα ήθελες να είσαι ένας από αυτούς; Πρέπει λοιπόν να γίνεις ο πιο δυνατός προστάτης του εαυτού σου. Και να αμύνεσαι ακόμη και απέναντι στο ίδιο σου το μυαλό, όταν μπορείς. Να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως, ό,τι και εάν συμβεί, η αγάπη που έχεις για σένα την ίδια είναι πιο ισχυρή από τις περιστασιακές αρνητικές σκέψεις. (Άκουσέ με, ακόμη και οι πιο 'τέλειοι' άνθρωποι στον κόσμο έχουν ανασφάλειες που δεν θα ξεπεράσουν ποτέ). Εγώ το μόνο που ήθελα είναι να βγω εδώ και να σου πω για άλλη μία φορά ότι ο κόσμος έχει μπει σε μια μεγάλη περιπέτεια αυτή την εποχή. Γι' αυτό είναι ΟΚ να κάνεις μια παύση για να ξε-λαχανιάσεις, να βρίσκεις το χρόνο που χρειάζεσαι για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου».



random video diary

Sofia_04
Sofia_01-_1_


Κλείσιμο
Sofia_16
Sofia_18

Προφανώς, θέλοντας να μη χάσει το συρμό του αντι-ρατσιστικού κινήματος που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε οργιώδη έξαρση στις ΗΠΑ, η Σοφία Χατζηπαντελή απευθύνεται σε όσους υφίστανται εκφοβισμό και φυλετικές διακρίσεις. Η ίδια, σε διάφορες συνεντεύξεις της, έχει αποκαλύψει ότι οι προκαταλήψεις εις βάρος της, κυρίως λόγω της αντισυμβατικής της εμφάνισης, δεν περιορίστηκαν στο bullying. Ακόμη και αφού είχε κάνει το ντεμπούτο της ως μοντέλο και παρότι  έχει να επιδείξει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους οίκους μόδας, εξώφυλλα περιοδικών κ.λπ. υπήρξαν άτομα που την απείλησαν ακόμη και με θάνατο εάν δεν φτιάξει τα φρύδια της.
Sofia_14
Sofia_09

Η Σοφία Χατζηπαντελή, κόρη Ελληνοκυπρίου και Βρετανίδας, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον αγώνα για την εξάλειψη των προκαταλήψεων περί ομορφιάς, των κατεστημένων προτύπων κ.ο.κ. Μάλιστα, η ίδια έχει ιδρύσει το κίνημα «Μονόφρυδο» (Unibrow), ώστε η φωνή των κοριτσιών που θεωρούν ατού αυτό το υπερμέγεθες μουστάκι πάνω από τα μάτια τους, να ακούγεται όσο πιο δυνατά γίνεται.


Makeup Routine - Sophia Hadjipanteli


Για την ιστορία, το μόντελινγκ για την Σοφία Χατζηπαντελή ξεκίνησε μέσα από τα social media, όταν κατά λάθος έβαψε σκούρα τα φρύδια της και, αντί να τα ξεβάψει, άκουσε τη γιαγιά της που της είπε ότι ήταν πανέμορφη. Η Σοφία ανέβασε φωτογραφίες των φρυδιών και της υπόλοιπης υπόστασής της στο Instagram, προσήλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστών, καθώς και το ενδιαφέρον πρακτορείων.
Sofia_07
Sofia_05
Sofia_03


Issue One of 10+: Meet Sophia Hadjipanteli, Model & Activist Challenging The Norms Of Female Beauty

Έτσι, το μονόφρυδό της, αυτό που όσοι είναι ακόμη καθηλωμένοι στα παραδοσιακά πρότυπα ομορφιάς θεωρούν αποκρουστικό, για τη Σοφία Χατζηπαντελή έγινε πολιορκητικός κριός για τα οχυρά του μόντελινγκ. Η επιτυχία της ανάγκασε όλους όσοι τη σνόμπαραν, να κατεβάσουν ταπεινωμένοι το φρύδι της ειρωνείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφία: Η Μαρία Ναυπλιώτου με μπικίνι


Άντζελα Δημητρίου: Αναδυόμενη Lady στα νερά της θάλασσας


Αγριες Μέλισσες: Δείτε βίντεο με τούμπα της Μαρίας Κίτσου στα γυρίσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης