Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας: Η επίσημη (και απίθανη) λίστα δώρων που πήρε για το 2019

Μπαστούνια κρίκετ, λούτρινα και ξύλινα αβγά πήραν οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι το 2019

000_1LH124
Κάθε μέρα Χριστούγεννα είναι για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, αφού σε κάθε επίσημο ταξίδι ή συνάντηση των μελών της με αξιωματούχους από κάθε γωνιά του πλανήτη, τα δώρα που δέχονται ως ένδειξη φιλίας και ευγένειας καταλαμβάνουν μια τεράστια λίστα από κάθε είδους αντικείμενα.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρωτόκολλο και τους μοναρχικούς θεσμούς, το παλάτι είναι υποχρεωμένο να βγάζει στη δημοσιότητα όλα τα δώρα που δέχτηκαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια των επίσημων ταξιδιών και συναντήσεών τους με υψηλούς αξιωματούχους και αρχηγούς κρατών, από τον Τραμπ μέχρι τον κυβερνήτη της Ινδίας.

Η υποχρέωση καταγραφής των δώρων αφορά ακόμα και σε εκείνα που προορίζονται για τα ανήλικα μέλη του παλατιού, αφού στη λίστα φιγουράρει κάθε είδους αντικείμενο που προσφέρθηκε στα τρία παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ, αλλά και στον Αρτσι του ζεύγους Χάρι-Μέγκαν. Στη λίστα εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη, περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια το δώρο που προσφέρθηκε, η ημερομηνία, ο τρόπος παραλαβής του καθώς και ο λόγος (ταξίδι, επίσκεψη, επέτειος, ακρόαση κτλ).

Trump-el-1


H λίστα είναι μακροσκελέστατη και ενδεικτική των εκατοντάδων επίσημων υποχρεώσεων των μελών του παλατιού, αφού μόνο η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται σε περισσότερες από 60 περιπτώσεις να δέχεται δώρα κάθε είδους και κόστους.

Κλείσιμο
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται μία χρυσή βούρτσα αλόγου 24 καρατίων που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, έναν πίνακα με ένα γουρούνι να κολυμπάει από τον Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας των Μπαχαμών κι ένα κασμιρένιο μαντήλι από τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας.

000_17K94O



Στη λίστα περιλαμβάνονται τα τρία δώρα που της πρόσφερε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πέρυσι τον Ιούνιο: ένα δερμάτινο custom made σεντούκι με χρυσά δεσίματα 24 καρατίων, μία ξύλινη χειροποίητη κοσμηματοθήκη που φτιάχτηκε από ένα δέντρο μανόλιας που έπεσε έξω από τον Λευκό Οίκο και μία καρφίτσα-πεταλούδα από το κοσμηματοπωλείο Tiffany.



kate_william_main

Στη διάρκεια των υπερατλαντικώντους ταξιδιών, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ και Κέιτ δέχτηκαν ως δώρα κατά την παραμονή τους στο Πακιστάν 9 εσάρπες, 3 μπαστούνια κρίκετ, ένα ζευγάρι κάλτσες, ένα χαλί και βιβλία και μαντήλια για τα μαλλιά για τα παιδιά τους Τζορτζ, Σαρλότ και Λούις, ενώ από την περιοδεία της στη Νέα Ζηλανδία , η οικογένεια επέστρεψε έχοντας στις αποσκευές της κι ένα παιδικό ασθενοφόρο.



Τα δώρα για το ζεύγος Σάσεξ, τον Χάρι και τη Μέγκαν, περιλάμβαναν μεταξύ άλλων μία τσαγέρα, μία μαξιλαροθήκη και μία σέλα -από την επίσκεψή τους στο Μαρόκο- ενώ κατά την περιοδεία τους στην Νότια Αφρική, «προικίστηκαν» με μία πετσέτα θαλάσσης, χρυσαφικά και κοσμήματα για την Μέγκαν, βιβλία, σαλιάρες και λούτρινα παιχνίδια για τον μικρό Αρτσι.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Britain's Prince Charles picks up a ‘dart’ as he faces a Maori warrior during his welcome to Takanhanga Marae in Kaikoura, New Zealand November 23, 2019. REUTERS/Tracey Nearmy #newzealand #royal #princecharles #maori #reuters #reutersphotos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reuters (@reuters) στις


Ο Κάρολος και η Καμίλα επέστρεψαν από την επίσκεψή τους στη Γερμανία με ένα σωρό δώρα για τα εγγόνια τους –από κουλουράκια pretzel και αρκουδάκια, μέχρι ρούχα και βιβλία.

Ιδιαίτερης μνείας είναι όμως τα δώρα που δέχθηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, αφού στη δική του λίστα περιλαμβάνονται δύο μαγιό βερμούδα που του έδωσαν κατά την επίσκεψή του στο Σεν Βίνσεντ και στις Γρεναδίνες και οκτώ ξύλινα αβγά που άγνωστο αν έβαλε στις αποσκευές του, όταν επέστρεψε από τη Νέα Ζηλανδία.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Πού είναι η μαγευτική παραλία που είδαμε στο σποτ για τον ελληνικό τουρισμό

Δάσκαλοι κατά Σκουφά: «Ψεκασμένο το επιχείρημά» της για τα «αγγλικά στα νηπιαγωγεία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης