Τα πρώτα γενέθλια του Άρτσι, γιου της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι

Τα πρώτα γενέθλια του Άρτσι, γιου της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι

Τέτοια μέρα πέρυσι η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν έφερε στο κόσμο το μικρότερο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ

artsi_main
Τέτοια μέρα πέρυσι, στις 6 Μαΐου 2019, η έξαψη ήταν διάχυτη στο ανάκτορο του Μπάγκιχαμ, ενώ στα γραφεία των ΜΜΕ οι παρατηρητές των γαλαζοαίματων δονούνταν από έξαψη. Η εγκυμονούσα δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν θα έφερνε στο κόσμο το πρώτο της παιδί, το οποίο θα ήταν και το μικρότερο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ. Πατέρας του ο μικρότερος επίσης εγγονός της ο πρίγκιπας Χάρι.


Πράγματι στις 05:26 ώρα Γκρίνουιτς μετά από φυσικό τοκετό -στο αμερικανικής ιδιοκτησίας Portaland Hospital του Λονδίνου και όχι στο σπίτι του ζευγαριού το Frogmore Cottage- γεννιόταν ένα υγιέστατο αγοράκι μεταδίδοντας χαρά σε σύσσωμη την βασιλική οικογένεια καθώς και στους αγωνιούντες royal correspondents. Με την ανακοίνωση του χαρμόσυνο γεγονότος φωταγωγηθήκαν οι Καταρράκτες του Νιαγάρα, ο Πύργος CN του Τορόντο και το London Eye. Η άφιξη του έβδομου στη σειρά διαδοχής του Αγγλικού θρόνου ήταν περιλάλητο γεγονός.

Η_Βασιλισσα__ο_πριγκιπας_Φιλιππος_και_η_μητερα_του_Μεγκαν__Ντορια_Ραγκλαντ__συναντησαν_τον_Αρτσι__Μαιος_2019
Η Βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος και η μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ, συνάντησαν τον Άρτσι, Μάιος 2019
Ο_πριγκιπας_Καρολος_και_ο_πριγκιπας_Χαρι_με_τον_Αρτσι_στο_βαπτισμα_του_τον_Ιουλιο_του_2019
Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Χάρι με τον Άρτσι στο βάπτισμά του τον Ιούλιο του 2019


Δυο μήνες αργότερα θα βαπτιζόταν στην επίχρυση κολυμβήθρα με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Κάστρου των Ουίνδσορ, και όχι στο εμβληματικός χώρο τέλεσης των βασιλικών μυστηρίων, τον γοτθικού ρυθμού ναό του Αγίου Γεωργίου όπου παντρεύτηκαν οι γονείς του. Η τελετή έγινε σε στενό ιδιωτικό κύκλο, απούσης της βασιλίσσης παρόντος, όμως του παππού πρίγκιπα Κάρολου, ενώ δεν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα των νονών του. Το μωρό, πάντως, ονομάστηκε Άρτσιμπαλντ, κοινώς Άρτσι και έκτατε ομοίως αποκαλουμένου, δεδομένου ότι τα τρυφερά παρατσούκλια είναι συνηθισμένα στον οικογενειακό του κύκλο Και ο πατέρας του Χάρι βαπτίστηκε ως Χένρυ ενώ η μητέρα του Μέγκαν ως Ρέιτσελ.

Ο πρώτος χρόνος της ζωής του νεογέννητου σημαδεύτηκε από σημαντικά εκτός βασιλικού πρωτόκολλου περιστατικά. Ενώ μόλις πέντε μηνών βρέφος συνόδευε τους γονείς του κατά την 10ήμερη πριγκηπική τους περιοδεία στην Αφρική όπου δέθηκε αγόγγυστα εκ του σύνεγγυς την ευχή του Νοτιοαφρικανικού Αρχιεπισκόπου Ντέσμοντ Τούτου, η συνέχεια ήταν μάλλον απρόβλεπτη για τα παραδοσιακά βασιλικά ήθη και έθιμα.

Κλείσιμο
Ο Άρτσι πέρασε απρόσμενα τα πρώτα του Χριστούγεννα με τους γονείς του πέραν του Ατλαντικού στον μακρινό Καναδά, και όχι με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στο Sandringham. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχαν επιλέξει την απομάκρυνση του από τα βασιλικά τους καθήκοντα, γεγονός που αναστάτωσε τη βασιλική αυλή και την μοναρχία γενικότερα.Το ζεύγος πάντως είχε αποφασίσει να επικεντρωθεί σε νέο κεφάλαιο της σταδιοδρομίας του στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Ήδη υπέβαλε αίτηση που κατατέθηκε στις 3 Μαρτίου στο Μπέβερλι Χιλς για τη λειτουργία της η οποία καλύπτει ένα ευρύ και φιλόδοξο φάσμα ευεργετικών πρωτοβουλιών. Την ονόμασαν Archewell, από την ελληνική λέξη «Αρχή». υπό την έννοια της αφετηρίας και του ξεκινήματος αλλά δεν κρύβουν ότι η πρώτη έμπνευση προήλθε από το όνομα του γιου τους Άρτσι Μάουντμπάντεν - Ουίνδσορ, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμο του μικρού πρίγκιπα.

Η τριμελής οικογένεια γιορτάζει σήμερα πλάι στην πισίνα τα πρώτα του γενέθλια στο Λος Άντζελες σε μια αρχοντική έπαυλη 20 εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία μετακόμισε μετά τη διαμονή της στο Βανκούβερ του Καναδά.

Το πάρτι περιλαμβάνει «οργανική, χωρίς ζάχαρη τούρτα» και βιντεοκλήση με τα πριγκιπικά ξαδέλφια του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τα μεριά τους πρώτη η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλλης Καμίλα όσο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον ευχήθηκαν στον Αμερικανόθρεφτο πλέον στη Καλιφόρνια, εγγονό και ανιψιό τους αντίστοιχα, χαρούμενα γενέθλια.


Χαρι_και_ο_Αρτσι_απολαμβανουν_Καναδα_Χριστουγεννα__Δεκεμβριος_2019
Ο Χάρι και ο Άρτσι απολαμβάνουν στον Καναδά τα Χριστούγεννα, Δεκέμβριος 2019


Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για τα αυτοσχέδια πάρτι - Φόβοι για πισωγύρισμα μετά τις εικόνες από την Αγία Παρασκευή

Με ειδική άδεια από τώρα η μετακίνηση σε νησιά για προετοιμασία καταστημάτων και ξενοδοχείων

Μοσάντ: Όταν μίλησαν τα «γεράκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης