Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Με στίχους του Γιάννη Ρίτσου καλωσόρισε την Πρωτομαγιά

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Με στίχους του Γιάννη Ρίτσου καλωσόρισε την Πρωτομαγιά

«Δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» έγραψε η δημοφιλής ερμηνεύτρια

Alkistis-Protopsalti
Με μία αισιόδοξη ανάρτηση της, μήνυμα εμψύχωσης μέσω των social media, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θέλησε να δώσει το δικό της στίγμα διεκδίκησης για όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και τις τέχνες που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.
Η ίδια γράφει: «Καλή Πρωτομαγιά σε όλο το κόσμο!
Ο Πολιτισμός και οι Τέχνες του είναι η ανάσα της ζωής, και η ανάσα είναι η τέχνη της καρδιάς. Δεν πρέπει να σταματήσει να χτυπά.
Η “επόμενη μέρα” πρέπει να στηρίξει το τεράστιο ζωοφόρο ποτάμι της Τέχνης και του Πολιτισμού. Η επόμενη μέρα πρέπει να δώσει ελπίδα, αισιοδοξία και λύσεις σε όλους τους εργαζόμενους, μουσικούς, τεχνικούς, καλλιτέχνες, ηθοποιούς, παραγωγούς θεαμάτων και όσων επαγγελμάτων συνδέονται μεταξύ τους….
Πρέπει το κράτος να στηρίξει όλους τους πολύτιμους συναδέλφους μας που ασχολούνται με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Έχουμε “δυνατές φωνές”, είμαστε πολλοί και θα το διεκδικήσουμε, γιατί έχει πολύ μεγάλη αξία στη ζωή να διεκδικείς, όχι μόνο για σένα αλλά και για το διπλανό σου!
Οι Τέχνες και ο Πολιτισμός δεν μπορούν να πεθάνουν, είναι γενναίοι συνοδοιπόροι του ανθρώπου! “Ερμηνεύω”σημαίνει μοιράζομαι συναισθήματα, “Ερμηνεύω” σημαίνει προσπαθώ - κατανοώ- συμπάσχω - προσπαθώ για ένα καλύτερο μέλλον.
Και όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος “δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο , εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο”».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης