8 ταινίες που πρέπει να δείτε αν σας άρεσε το 1917

8 ταινίες που πρέπει να δείτε αν σας άρεσε το 1917

Οι πολεμικές ταινίες που ξεχωρίσαμε

tainia
Η ταινία 1917 του Σαμ Μέντες, όχι μόνο έχει λάβει ήδη σημαντικές διακρίσεις και διθυραμβικές κριτικές, αλλά είναι και σχεδόν βέβαιο ότι τη βραδιά των Όσκαρ αυτή την Κυριακή θα πάρει τουλάχιστον ένα βραβείο.

Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Σε περίπτωση που σας άρεσε η ταινία, έχουμε κάποιες προτάσεις που πιθανώς να βρείτε ενδιαφέρουσες.  

All Quiet On The Western Front (1930)

Γερμανία στις αρχές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Γίνεται επιστράτευση και ο κόσμος είναι κατενθουσιασμένος. Στους δρόμους επικρατεί πανηγυρικός ενθουσιασμός.Μόνο σε μια αίθουσα του Γυμνασίου ο καθηγητής Κάντορεκ διδάσκει με στόμφο τους μαθητές του, αλλά η φωνή του δεν ακούγεται από τα εμβατήρια. Έχουν αρχαία Ελληνικά και στον πίνακα είναι γραμμένοι οι στίχοι του Ομήρου: «Ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν...». Μια ομάδα νεαρών Γερμανών πείθονται από τον δάσκαλο τους να καταταγούν ώστε να πολεμήσουν στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως εκεί θα γνωρίσουν το τραγικό πρόσωπο του πολέμου.
IMDb 8,0/10 από 54.801 χρήστες





Διαβάστε τη συνέχεια εδώ  








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης