1917: Αυτή είναι η αληθινή ιστορία της ταινίας

Πού βασίζεται το αριστούργημα του Σαμ Μέντες

1917
Η ταινία 1917 του Sam Mendes έχει λάβει ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία, ενώ διεκδικεί στην 92η τελετή απονομής Όσκαρ δέκα βραβεία (Kαλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Ήχου, Ηχητικού Μοντάζ, Οπτικά Εφέ, Μουσική, Μακιγιάζ και Κομμώσεις).

Όσοι έχετε δει ήδη το φιλμ θα γνωρίζετε ότι βασίζεται σε ιστορίες που εκμυστηρεύτηκε ο παππούς του Mendes στον εγγονό του κι εκείνος ήθελε διακαώς εδώ και χρόνια να τις μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Η υπόθεση εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, o Schofield και ο Blake αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Blake.

Η ταινία ξεκινάει και οι θεατές γνωρίζουν από το πρώτο λεπτό ότι τα γεγονότα εξελίσσονται την 6η Απριλίου 1917. Στις πρώτες σκηνές του φιλμ και μέσω ενός μοναδικού μονοπλάνου από τον Mendes, βλέπουμε τους δύο στρατιώτες να προχωράνε ανάμεσα στις κακοδιατηρημένες βρετανικούς τάφρους προκειμένου να λάβουν οδηγίες από τον στρατηγό (Colin Firth). Η εντολή είναι ξεκάθαρη και άκρως ριψοκίνδυνη. Τα βρετανικά στρατεύματα σκοπεύουν να επιτεθούν στις γερμανικές δυνάμεις, οι οποίες φαίνεται να υποχωρούν, όμως είναι μια παγίδα που βάζουν σε κίνδυνο 1.600. Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν καταστραφεί και ο μόνος τρόπος για να ειδοποιηθούν είναι οι δύο στρατιώτες να βγουν από τις τάφρους, να διασχίσουν το γερμανικό χωριό, να περάσουν από τα γερμανικά στρατόπεδα και έπειτα να κατέβουν στο ποτάμι στο δάσος όπου προετοιμάζονται οι άντρες που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει και προετοιμάζονται για σφαγή. Ανάμεσα στους άντρες βρίσκεται ο αδερφός του Blake. Δίχως δεύτερη σκέψη, ο Blake δεν χάνει χρόνο και ξεκινάει τη διαδρομή. Μάταια ο Schofield του ζητάει να κερδίσουν λίγο χρόνο. Η απειλή είναι τεράστια και οι νεαροί στρατιώτες ξεκινάνε την πορεία τους.

Τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια, όσοι έχετε παρακολουθήσει το αριστουργηματικό 1917, τα γνωρίζατε. Εμείς θελήσαμε να εισχωρήσουμε λίγο περισσότερο σε όσα εξιστορούνται στην ταινία και να λύσουμε πιθανές απορίες που προέκυψαν στους θεατές.

Οι Γερμανοί πράγματι υποχώρησαν, πράγμα που οδήγησε σε έντονη σύγχυση από την πλευρά των Συμμάχων.

Ο Schofield και ο Blake πριν ξεκινήσουν για τις γερμανικές τάφρους ζητάνε από έναν υποτιμημένο υπολοχαγό που παίζει με σπουδαίο, μοιρολατρικό χιούμορ ο Andrew Scott (Specter, Fleabag) να τους βοηθήσει να βγουν και ο Leslie τους λέει ότι πραγματικά δεν έχει ιδέα εάν θα βρεθούν μπροστά σε άδειες τάφρους ή μπροστά από χιλιάδες όπλα. Τους παραδίδει φωτοβολίδες και τους ζητάει, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν Γερμανοί εκεί, να τις ανάψουν για να ενημερωθούν κι αυτοί.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης