Φωτογραφίες από την «γκάφα του αιώνα» στα Όσκαρ: Ο «φταίχτης» είχε το νου του... στο Twitter

Φωτογραφίες από την «γκάφα του αιώνα» στα Όσκαρ: Ο «φταίχτης» είχε το νου του... στο Twitter

Ο Μπράιαν Κάλιναν, που αποκλείστηκε οριστικά από τα Όσκαρ, φαίνεται αρχικά να κρατά δύο φακέλους, αντί για έναν και κατόπιν να ποστάρει στο Twitter μια φωτογραφία της Έμα Στόουν, ενώ στην σκηνή εκτυλισσόταν το απίστευτο λάθος

Φωτογραφίες από την «γκάφα του αιώνα» στα Όσκαρ: Ο «φταίχτης» είχε το νου του... στο Twitter
Μια σειρά φωτογραφιών που πλέον χαρακτηρίζονται «ντοκουμέντο» αποκαλύπτουν τι συνέβαινε στα παρασκήνια και πώς οδηγηθήκαμε σε αυτό που αποκαλείται πλέον «η γκάφα του αιώνα» στα Όσκαρ
.

Ο φωτογράφος Αντριου Γουόκερ απαθανάτισε τις κινήσεις του
Μπράιαν Κάλιναν, του υπαλλήλου που είχε την ευθύνη
Κλείσιμο
να δώσει στους παρουσιαστές του βραβείου Καλύτερης Ταινίας, Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ, τον φάκελο με τα αποτελέσματα. 

Ο Κάλιναν όμως φαίνεται να κρατά στο χέρι του δύο φακέλους, αντί για έναν, όπως είναι το σωστό. Εκείνη την ώρα στα παρασκήνια, βρίσκονται οι δύο παρουσιαστές, που σε λίγο θα πάρουν την θέση τους στην σκηνή και ο Κέισι Άφλεκ, που έχει μόλις ανακηρυχθεί καλύτερος ηθοποιός. Ο φωτογράφος μάλιστα, στις 8:53, απαθανατίζει τον Μπίτι να αγκαλιάζει τον Άφλεκ - στην φωτογραφία αυτή φαίνεται ο Κάλιναν να κρατά τους δύο φακέλους. 





Δευτερόλεπτα αργότερα, δίνει στον Γουόρεν Μπίτι τον έναν από αυτούς - τον λάθος, όπως αποδείχθηκε μερικά λεπτά αργότερα. «Τράβηξα μια φωτογραφία του Μπίτι να κοιτά το μόνιτορ, ενώ μια στιγμή νωρίτερα, είχε βάλει το φάκελο στο στόμα για να φτιάξει το πουκάμισό του. Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν κατάφερα να τραβήξω εκείνη τη φωτογραφία», λέει ο Αντριου Γουόκερ. 



Οι θεατές εν τω μεταξύ παρακολουθούν την απονομή για την καλύτερη γυναίκα ηθοποιό και ενώ Μπίτι και Ντάναγουεϊ βγαίνουν στην σκηνή, η βραβευμένη Έμα Στόουν μπαίνει στα παρασκήνια. 



Ο Κάλιναν την τραβά φωτογραφία και σε ένα από τα στιγμιότυπα του Γουόκερ, που τραβήχτηκε στις 9:04, φαίνεται να κοιτά το κινητό του. Ένα λεπτό αργότερα, η φωτογραφία της Έμα Στόουν ανεβαίνει στον λογαριασμό του στο Twitter. 



Χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να ξεκινήσει η «καταστροφή» στα Όσκαρ: Η Φέι Ντάναγουεϊ ανακοινώνει ως νικήτρια ταινία της βραδιάς το La la land, καθώς διαβάζει τον λάθος φάκελο που κρατά ο Μπίτι. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά: Γιατί ο Κάλιναν κρατούσε δύο φακέλους και όχι μόνο έναν; Γιατί δεν ήταν συγκεντρωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνει και έπαιζε με το κινητό του; Γιατί οι δύο εργαζόμενοι που είναι ειδικά επιφορτισμένοι με το να απομνημονεύουν τα βραβεία, ώστε να μπορούν ακριβώς να διορθώσουν τέτοιες «παρεξηγήσεις» όσο πιο άμεσα γίνεται, άργησαν τόσο να επέμβουν; 


Ηταν σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά
Χαρακτηριστική είναι πάντως και μια δήλωση του Κάλιναν στην Huffington Post, λίγες μόνο μέρες πριν από την τελετή. Είχε τότε απαντήσει ότι δεν γνώριζε ποιο θα ήταν το ακριβές πρωτόκολλο, εάν ανακοινωνόταν «λάθος» νικητής. «Θα προσπαθούσα να διασφαλίσω πως ο σωστός νικητής θα το μάθαινε πολύ γρήγορα», είχε πει τότε και είχε προσθέσει: «Είναι τόσο απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο»! 

Το βίντεο από την τεράστια γκάφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης