Όσκαρ 2014: Ρεκόρ δεκαετίας για την τηλεθέαση της φετινής τελετής

Όσκαρ 2014: Ρεκόρ δεκαετίας για την τηλεθέαση της φετινής τελετής

Τα 43 εκατομμύρια έφτασαν οι τηλεθεατές - 11,2 εκατ. ήταν τα «κελαηδίσματα» στο twitter

Όσκαρ 2014: Ρεκόρ δεκαετίας για την τηλεθέαση της φετινής τελετής
Τους περισσότερους τηλεθεατές της τελευταίας δεκαετίας συγκέντρωσε η φετινή τελετή των Όσκαρ, καθώς, όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, περισσότεροι από 43 εκατομμύρια τηλεθεατές την παρακολούθησαν απευθείας.

Η 86η τελετή των Βραβείων της Ακαδημίας που μεταδόθηκε αποκλειστικά από το αμερικανικό δίκτυο ABC, είχε 43 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο, που παρακολούθησαν το «12 χρόνια σκλάβος» να κερδίζει το μεγάλο βραβείο καλύτερης ταινίας, αλλά και την οικοδέσποινα Ellen DeGeneris να βγάζει «selfie» με όλους τους μεγάλους αστέρες του Hollywood που βρέθηκαν στην τελετή και να τους κερνάει πίστα!

Σύμφωνα με την εταιρία μετρήσεων Nielsen, περίπου 6% περισσότεροι ήταν φέτος όσοι είδαν τα Όσκαρ σε σχέση με το κοινό της τελετής του 2013, που έφτασε στα 40,4 εκατομμύρια θεατές. 

Το ρεκόρ όλων των εποχών στην τηλεθέαση κατέχει η απονομή του 1998 που συγκέντρωσε 55,3 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στην τελετή εκείνη είχε θριαμβεύσει ο «Τιτανικός», η επική ταινία του Τζέιμς Κάμερον που «σάρωσε», κατακτώντας 11 Όσκαρ συνολικά

Φέτος ήταν η τρίτη χρονιά στη σειρά που μεγαλώνει το κοινό των Όσκαρ, ενώ η τελετή είχε συνολική διάρκεια τρεις ώρες και έντεκα λεπτά.
Κλείσιμο

Σύμφωνα μάλιστα με τις μετρήσεις της Nielsen για τα κοινωνικά δίκτυα, κατά τη διάρκεια των Όσκαρ «τιτίβισαν» περίπου 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι με συνολικά 11,2 εκατομμύρια tweets!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης