Η αλκαλική δίαιτα που κάνει θραύση στο Hollywood

Η αλκαλική δίαιτα που κάνει θραύση στο Hollywood

Gywneth Paltrow και Jennifer Aniston ήδη την ακολουθούν

Η αλκαλική δίαιτα που κάνει θραύση στο Hollywood
Αν μέσα στους στόχους για τη νέα χρονιά έχετε βάλει και το να χάσετε βάρος, τότε γιατί να μην ακολουθήσετε τις συμβουλές των σταρ;

Η τελευταία αγαπημένη «μανία» στο Hollywood είναι η δίαιτα με το όνομα Honestly Healthy Alkaline, που περιλαμβάνει κυρίως αλκαλικές τροφές. Την ακολουθούν η Victoria Beckham, η Gwyneth Paltrow, η Jennifer Aniston και η Kirsten Dunst.

Η δίαιτα προτείνει τη μείωση της κατανάλωσης τροφών που περιλαμβάνουν οξέα, όπως οτιδήποτε περιλαμβάνει σπόρους, τα λαχανικά, αλλά και τα ζυμαρικά, το σιτάρι και τα φασόλια, όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ψάρι και τα οστρακοειδή.

Κλείσιμο
Απαγορεύει επίσης και το τσάι, τον καφέ, τη ζάχαρη, τα ανθρακούχα ποτά, ακόμα και τη σόδα και ό, τι περιέχει αλκοόλ.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα πρέπει τουλάχιστον το 70% των τροφίμων που καταναλώνει ο ενδιαφερόμενος να βασίζεται σε αλκαλικές τροφές, ενώ το 30% μπορεί να είναι και όξινες, πράγμα που ουσιαστικά μεταφράζεται στην κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών.

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή τη διατροφή τότε θα πρέπει να προτιμάτε: λαχανικά (σπαράγγι, αγκινάρες, λάχανο, μαρούλι, κρεμμύδι, κουνουπίδι, ραπανάκι, μπιζέλια, πράσα, κάρδαμο, σπανάκι κ.α.), λίπη και έλαια (λινάρι, ελιά, κοκοφοινικέλαιο), φρούτα, (λεμόνι, λάιμ, γκρέιπ φρουτ, καρπούζι). Από ροφήματα επιτρέπεται ο φρέσκος χυμός λαχανικών, το καθαρό νερό (απεσταγμένο ή ιονισμένο), το νερό με λεμόνι (φρέσκο λεμόνι ή λάιμ), και το μη ζαχαρούχο γάλα σόγιας, ενώ από ξηρούς καρπούς και σιτηρά, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, το λινάρι, η φακή, και οι σπόροι κύμινου.

Οι συγγραφείς του βιβλίου ισχυρίζονται ότι οι όξινες τροφές είναι πιο «σκληρές» για το ανθρώπινο σώμα και αφήνουν όξινα κατάλοιπα στο αίμα, γεγονός που αυξάνει την πίεση στο συκώτι και στα νεφρά.

Αν ακολουθηθεί σωστά, η δίαιτα αυτή λένε ότι μπορεί να βελτιώσει ακόμα τα επίπεδα ενέργειας όπως και τη μνήμη, ότι μειώνει τους πονοκεφάλους και την αϋπνία.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης