Επιβολή προστίμων ΕΣΡ

Η εθνική, η Βασίλω και ένας Ρεχάγκελ...

Πρόστιμο 80.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο τηλεοπτικό κανάλι STAR για τις εκπομπές «Κάθε μέρα καλημέρα», «Σούπερ σταρ» και «Μέσα σ όλα» (4, 5, 6 και 9/6/2008) αναφορικά με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Η αιτιολογία ήταν παρέμβαση σε πένθος και πόνο, δραματοποίηση αναπαράστασης γεγονότων και έλλειψη σεβασμού στα αναφερόμενα πρόσωπα. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη που πρότεινε 120.000 ευρώ, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης και Νέ

Πρόστιμο 80.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο τηλεοπτικό κανάλι STAR για τις εκπομπές «Κάθε μέρα καλημέρα», «Σούπερ σταρ» και «Μέσα σ όλα» (4, 5, 6 και 9/6/2008) αναφορικά με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Η αιτιολογία ήταν παρέμβαση σε πένθος και πόνο, δραματοποίηση αναπαράστασης γεγονότων και έλλειψη σεβασμού στα αναφερόμενα πρόσωπα. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη που πρότεινε 120.000 ευρώ, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης και Νέστορας Κουράκης, που πρότειναν 50.000, καθώς και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότεινε 30.000 ευρώ.

Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι TELE TIME του Νομού Αχαΐας για παράλειψη προβολής όλων των απόψεων και έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς της χώρας.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι STAR για την εκπομπή «Μπορώ» (16/4/2008) λόγω δραματοποίησης των γεγονότων. Μειοψήφησαν οι Εύη Δεμίρη, Ίρις Αυδή και Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν 50.000 ευρώ.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ANTENNA για την εκπομπή «Πρωινός καφές» (18/10/2007) για ανακριβή μετάδοση πληροφοριών. Για την ίδια εκπομπή της 17ης Οκτωβρίου του 2007 είχε επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων (5/3/2008) επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για δέκα συνεχόμενες παραβιάσεις σε ένα 24ωρο. Το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε και στο IN CHANNEL του Νομού Ιωαννίνων για υπέρβαση ορίου τηλεπωλήσεων και για παράλειψη τηλεοπτικού σήματος.

Αναφορικά με την εκκρεμότητα γύρω από το καθεστώς ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού καναλιού NOVA SPORT του Νομού Μαγνησίας το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι ο σταθμός εξακολουθεί να ανήκει στον Γιώργο Κοσμανίδη που ήταν και ο αρχικός ιδιοκτήτης κατά την 1η/11/1999. Εκτιμήθηκε ότι εφόσον δεν υπάρχει συμβολαιογραφικό έγγραφο που να ορίζει την μεταβίβασή του σε άλλη εταιρία θεωρείται ότι ανήκει στον αρχικό ιδιοκτήτη.

Εγκρίθηκε η μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΑΔΙΟ Gold του Νομού Αττικής έναντι του ποσού των 4,5 εκατ. ευρώ. Η μεταβίβαση έγινε στις 21/5/2008 από τον Νίκο Μαστοράκη και τη Μαριαλένα Μπουρνιά και μεταβιβάστηκε η ραδιοφωνική μουσική εταιρία ΡΑΔΙΟ Gold στην «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.».

Επίσης, εγκρίθηκε η μετάδοση από την πλατφόρμα της NOVA των ψηφιακών καναλιών MTV EUROP και Boomerang Channel.

Τέλος, μέχρι τις 24 Νοεμβρίου ο ANTENNA θα πρέπει να καταθέσει υπόμνημα στο ΕΣΡ αναφορικά με την εκπομπή «Στιγμή της αλήθειας». Ο σταθμός ισχυρίζεται ότι το τηλεπαιχνίδι δεν στηρίζεται στο είδος των ερωτημάτων που τίθενται στους μετέχοντες αλλά στην επιβράβευση της ειλικρίνειας του παίκτη. Αντιθέτως, οι κατηγορίες που έχουν εγερθεί κατά της εκπομπής είναι ότι προωθεί παίκτες έναντι χρημάτων για να αποκαλύψουν στοιχεία της προσωπικής τους ζωής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης