Ο Αλμοδοβάρ ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του AFI

Ο Αλμοδοβάρ ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του AFI

Τον κορυφαίο σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς, θα αντικαταστήσει ο ανατρεπτικός Πέδρο Αλμοδοβάρ, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή...

Ο Αλμοδοβάρ ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του AFI

Τον κορυφαίο σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς, θα αντικαταστήσει ο ανατρεπτικός Πέδρο Αλμοδοβάρ, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Ο 61χρονος σκηνοθέτης, βραβευμένος με Oscar για την ταινία «Μίλα της», θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και ένα αφιέρωμα στις ταινίες που ενέπνευσαν τη δική του φιλμογραφία, όπως το Law Of Desire του 1986. Ο Αλμοδοβάρ μπορεί να μην γυρίζει αμερικανικές παραγωγές, αντιστεκόμενος στη λάμψη του Hollywood, ωστόσο οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ αρκετές φορές.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, όπου και θα κλείσει 25 χρόνια ζωής.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε «τρέφω τεράστιο σεβασμό για τα AFI, το οποίο ήταν πάντα πολύ γενναιόδωρο μαζί μου, οπότε είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του. Ανυπομονώ να βρεθώ στο Λος Άντζελες το Νοέμβρη, με τους φίλους μου στα AFI».
 

Κλείσιμο
 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης