Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τον εθισμό στα ναρκωτικά: «Μου πήρε 20 χρόνια για να ξαναγίνω άνθρωπος»

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τον εθισμό στα ναρκωτικά: «Μου πήρε 20 χρόνια για να ξαναγίνω άνθρωπος»

Ντοκιμαντέρ αφηγείται την πολυτάραχη ζωή του ηθοποιού

robert_downeyjr_arthro
Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, παρά το γεγονός ότι απολαμβάνει μία ζωή γεμάτη δόξα, λατρεία και θαυμασμό από τους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του, πέρασε από σκοτεινά μονοπάτια και η ζωή του χαράχτηκε από στιγμές που και ο ίδιος θα ήθελε να ξεχάσει.

Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς, του οποίου το όνομα συνδέθηκε άρρηκτα με τον «Iron Man», τον σούπερ-ήρωα που κυριάρχησε στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. 

Η ζωή του Χολιγουντιανού αστέρα, όπως άλλωστε είναι γνωστό δεν έμεινε όμως ανεπηρέαστη από τα ναρκωτικά, από τις περιπέτειες, που τον οδήγησαν μέχρι και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και από το κέντρο απεξάρτησης, στο οποίο βρέθηκε για να ανεβεί τον Γολγοθά, που τον οδήγησε στη λύτρωση. 

Το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Sr.» για τη ζωή του Ρόμπερτ Ντάουνι του Πρεσβύτερου, σκηνοθέτη του ανεξάρτητου κινηματογράφου και πατέρα του ηθοποιού, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, κυκλοφόρησε στο Netflix και σε αυτό ο θρυλικός σούπερ ήρωας, μίλησε για τα εντός του οίκου του. Αναφερόμενοι ο ένας στον άλλον ως "Jr." και "Sr.", πατέρας και ο γιος παρουσιάζουν τον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, ενώ εξομολογούνται και τις περιπέτειες της ζωής τους.

Η δημιουργία ταινιών του Πρεσβύτερου, είχε τεράστια επιρροή στον Τζούνιορ, ο οποίος πέρασε τα βρεφικά του χρόνια σε μια κούνια ανάμεσα στα πλατό. Εκτός από όλα τα θετικά στοιχεία που συνόδευσαν την πορεία του στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ο διάσημος ηθοποιός έπεσε και στις καταστροφικές παγίδες, που «έσερναν» το χρήμα και η απόλυτη δόξα.

Κλείσιμο
sr-documentary
Ρόμπερτ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος

Όπως αποκαλύφθηκε ακόμα και οι γονείς του Ντάουνι, ήταν εθισμένοι στα ναρκωτικά: «Πάντα ήξερα τι γινόταν σε εκείνο το υπόγειο» αναφέρεται σε ένα σημείο του ντοκιμαντέρ, κατά το οποίο ο Χολιγουντιανός ηθοποιός αναφέρεται στον εθισμό των γονιών του.

«Ήμουν τοξικομανής» λέει ο Πρεσβύτερος στην κάμερα, ενθυμούμενος τα χρόνια της δεκαετίας του '70, όταν ο Τζούνιορ είχε μόλις αρχίσει να ενηλικιώνεται: «Κυρίως κοκαΐνη και μαριχουάνα».

Δείτε το τρέιλερ 

"Sr." | Robert Downey Jr. | Official Trailer | Netflix
Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ που αποτελεί μία αφήγηση της πολυτάραχης ζωής του ηθοποιού, ο ίδιος τόνισε ότι άρχισε να χρησιμοποιεί τις ουσίες από την τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, καθώς αυτός ήταν ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας με τον Ρόμπερτ Ντάουνι τον Πρεσβύτερο: «Αλλάξαμε τη συνείδησή μας με ουσίες» τονίζεται.

Λησμονώντας τη σκοτεινή εκείνη εποχή, και αναζητώντας τους «εφιάλτες» του, ο Τζούνιορ θυμάται μέσα από το ντοκιμαντέρ: «Όλοι αλλάζαμε τη συνείδησή μας με ουσίες. Απλώς έπαιζα ένα παιχνίδι με το να θέλω να ηρεμήσω ή να μείνω φορτωμένος, αντί να ασχολούμαι με το γεγονός ότι τα πράγματα είχαν ξεφύγει. Ειλικρινά, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, κοιτάζω πίσω και φεύγω. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε εμάς τους Ντάουνι».

Πώς κατάφεραν να κόψουν τα ναρκωτικά
«Έπαιζα απλώς ένα παιχνίδι που ήθελα να κατευνάσω τον εαυτό μου ή να μείνω ψηλά, πριν αποδεχτώ το γεγονός ότι τα πράγματα είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο» είπε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Ο θάνατος της μητέρας του από ALS το 1994 ήταν μια καταλυτική στιγμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον πατέρα του, για να απεξαρτηθούν από τις ουσίες: «Μου πήρε 20 χρόνια για να ξαναγίνω άνθρωπος»

«Όταν την έχασες και έμεινες καθαρός και ήμουν ακόμα εκεί έξω, μου είπες ότι έπρεπε να μείνω σε αυτόν τον πλανήτη και να μην τα παρατήσω» ανέφερε ο πατέρας του Ντάουνι Τζούνιορ , ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021 σε ηλικία 85 ετών.
 
Το ντοκιμαντέρ είναι ο τρόπος με τον οποίο ο διάσημος ηθοποιός αποχαιρετά τον πατέρα του και αποκαλύπτει τις δύσκολες συζητήσεις και τις προσωπικές στιγμές που έζησαν οι δύο άνδρες, ενώ φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο ο Τζούνιορ κατέκτησε την κορυφή του Χόλιγουντ: «Με όλα όσα έχεις περάσει, το αξίζεις» είναι η φράση με την οποία ολοκληρώνεται το ντοκιμαντέρ. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης