Παύλος Χαϊκάλης: Ο θάνατος είναι το ωραιότερο συναίσθημα στη ζωή του ανθρώπου...

Παύλος Χαϊκάλης: Ο θάνατος είναι το ωραιότερο συναίσθημα στη ζωή του ανθρώπου...

«Ο άνθρωπος νομίζει ότι πεθαίνει και σταματάνε τα πάντα, δεν πεθαίνει. Τίποτα δεν υπάρχει στο σύμπαν το οποίο να είναι νεκρό. Απλώς συνεχίζει σε μια άλλη διάσταση», είπε ο ηθοποιός

pavlos-xaikalhs
Ο Παύλος Χαϊκάλης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Dot» και μεταξύ άλλων μίλησε για τις θρησκείες και τον θάνατο. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις θρησκείες, αλλά και στον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο. «Το θέμα είναι πως η θρησκεία δεν σε καλύπτει πάντα γιατί σου δείχνει μονομερώς κάτι και έχω διαπιστώσει πως οι θρησκείες γενικότερα έχουν μια τάση κατακερματισμού. Η αλήθεια είναι πάνω από όλες τις θρησκείες και αυτή την αλήθεια ψάχνω στη ζωή μου», εξομολογήθηκε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως κατά τη δική του άποψη ο θάνατος είναι το ωραιότερο συναίσθημα: «Βεβαίως και πιστεύω στον Θεό. Αν ψάξεις όλες τις θρησκείες θα δεις πως συγκλίνουν στο ίδιο ακριβώς πράγμα. Ο άνθρωπος φοβάται τον θάνατο ενώ ο θάνατος είναι το ωραιότερο συναίσθημα στη ζωή του ανθρώπου. Απλά δεν το ξέρει. Φεύγοντας ο άνθρωπος δεν πεθαίνει. Ο άνθρωπος νομίζει ότι πεθαίνει και σταματάνε τα πάντα, δεν πεθαίνει. Τίποτα δεν υπάρχει στο σύμπαν το οποίο να είναι νεκρό. Απλώς συνεχίζει σε μια άλλη διάσταση».
Μάλιστα, έκανε γνωστό πως προσπάθησε να μάθει τι ήταν – ενδεχομένως – στην προηγούμενη ζωή του: «Έχω προσπαθήσει να μάθω με υπνωτισμό τι ήμουν στην προηγούμενη ζωή αλλά, για έναν περίεργο τρόπο, δεν μπορώ να δω. Ίσως γιατί δεν πρέπει να δω και να μάθω».

Παύλος Χαϊκάλης: "Η αλήθεια είναι πάνω από θρησκείες και αυτή την αλήθεια ψάχνω στη ζωή μου"
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης