«Τα media θέλουν να σε βλέπουν γκόμενα του μπουζουκιού!»

«Τα media θέλουν να σε βλέπουν γκόμενα του μπουζουκιού!»

Μια Μάτα Χάρι που  έχει μαζί της ...Κλουζώ, Τζέιμς Μποντ και  Λάρα Κροφτ τα λέει όλα! 

«Τα media θέλουν να σε βλέπουν γκόμενα του μπουζουκιού!»
O επιθεωρητής Κλουζώ...έχει νεύρα. Η Μάτα Χάρι του χορεύει σαγηνευτικά για να του φτιάξει το κέφι. Η Λάρα Κροφτ ακονίζει τα μαχαίρια της, ενώ ο James Bond φτιάχνει μαρτίνι για όλους....”Shaken not stirred” φυσικά!

Μόνο σε ένα μέρος θα μπορούσαν να συναντηθούν όλοι αυτοί οι φανταστικοί ήρωες και αυτό είναι η καινούρια μουσικοχορευτική παράσταση της Νίνας Λοτσάρη που ανεβαίνει στην ιστορική σκηνή του REX, με τίτλο “Επιχείρηση Μάτα Χάρι”. Συνοδοιπόροι της Νίνας σε αυτή την παράσταση: ο Μέμος Μπεγνής, η Τάνια Τρύπη,  ο Γιάννης Σκουλάς και guest star ο Χάρης Ρώμας.

Ξέρει πολύ καλά τι θέλει  και πώς το θέλει! Δεν δίστασε να ρισκάρει και το στοίχημα τελικά το κέρδισε! Εδώ και δύο χρόνια κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, τραγουδώντας και χορεύοντας πάνω στη σκηνή! Αυτό είναι  η Νίνα Λοτσάρη! Μια  performer με κότσια… Γνωρίζει καλά από μεταμορφώσεις… της αρέσουν πολύ άλλωστε! Φέτος μεταμορφώνεται στην πιο σαγηνευτική κατάσκοπο του κόσμου, τη Μάτα Χάρι! Απλή και συγχρόνως τόσο εντυπωσιακή, η Νίνα με υποδέχεται στο καμαρίνι της. Και για να πω την αλήθεια, η κουβέντα μαζί της είναι τόσο ευχάριστη που δεν θέλω να τελειώσει…


Κλείσιμο

«Επιχείρηση Μάτα  Χάρι»:

Τελικά, τα  κατάφερες και  «εισέβαλες» για  τα καλά στη  νυχτερινή Αθήνα  με ένα διαφορετικό  είδος από αυτό  που έχουμε συνηθίσει. 
Τα κατάφερα; (γέλια) Τελικά αναρωτιέμαι! Ξέρεις κάποια στιγμή πρέπει να ξεχωρίσουμε τα χλωρά απ’ τα ξερά. Δεν ξέρω, αν εγώ είμαι τα χλωρά ή τα ξερά… Αυτό που σίγουρα ξέρω πάντως, είναι ότι το κοινό είναι έτοιμο και να δεχθεί αλλά και να καταλάβει τη διαφορετικότητα. Τα media δεν είναι! Τα media θέλουν σε βλέπουν γκόμενα του μπουζουκιού, με τα μίνια και να σου παίρνει τα μαλλιά ο αέρας! Και εμένα αυτό με ενοχλεί πάρα πολύ!

Δηλαδή, νιώθεις πως τα Μέσα σε έχουν αδικήσει;
Τα Μέσα βιάζονται  να κρίνουν. Αυτό είναι το πρόβλημα… Ακόμη και την αφίσα της παράστασης, που ομολογουμένως είναι κάπως extreme, κάποιοι ανίδεοι έσπευσαν να σχολιάσουν. Ποιος ήξερε όμως πως η συγκεκριμένη αφίσα είναι «κλεμμένη» από τη Γκρέτα Γκάρμπο, όταν έκανε τη Μάτα Χάρι; Διάβασε πρώτα, έλα να δεις τι είναι αυτό το πράγμα, και μετά κρίνε! Ούτε στα μπουζούκια τραγουδάω, ούτε λέω ζεϊμπέκικα, ούτε βγαίνω στη σκηνή ως Νίνα Λοτσάρη ντυμένη καρνάβαλος! Πρεσβεύω έναν ρόλο… Τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσουν αυτό;

Διάβασες  κάτι που σε ενόχλησε;
Ναι, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό! Απλά προσβάλλομαι πολύ, όταν έχω δώσει την ψυχή μου για κάτι και κάποιοι ανιστόρητοι  λένε τα δικά τους. Τελικά όμως σκέφτομαι πως δεν πρέπει να χαλιέμαι…Έχω την αγάπη του κόσμου και αυτό αρκεί!

Το  μουσικοχορευτικο-θεατρικό είδος που υπηρετείς  χωράει στη δύσκολη  οικονομική περίοδο  που βιώνουμε;

Δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σου στο φόβο που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Κακά τα ψέματα η κρίση υπάρχει  και αυτό που λέω εγώ, είναι  να είμαστε καλά να συντηρηθούμε φέτος. Δεν είναι όμως και λύση να μένουμε  σπίτια μας μέχρι να περάσει η  τρομοκρατία της κρίσης. Δεν θα ήταν καθόλου υγιές! Τέτοιες εποχές πρέπει να είσαι δημιουργικός και  να πηγαίνεις κόντρα σε όλη αυτή την κατάσταση! Με σεμνότητα φυσικά..Εγώ  τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω!

Τι  είναι λοιπόν η  «Επιχείρηση Μάτα Χάρι»;
Είναι ένα καθαρόαιμο μουσικοχορευτικό-θεατρικό show, όπου μέσα από τα τραγούδια βλέπουμε και νόστιμα σκετς!




Και η Νίνα Λοτσάρη  έχει κοινά στοιχεία με τη Μάτα Χάρι;

Ε, όχι (γελάει)! Ούτε πράκτορας, ούτε oriental χορεύτρια είμαι! Και ελπίζω να μην με εκτελέσουν (γέλια).

Πόσο  δύσκολο είναι  να ενσαρκώνεις μια  τέτοια γυναίκα;
Απλά έχουμε πάρει  κάποιες «νοστιμιές» αυτής της  γυναίκας, δεν είναι ότι την  ενσαρκώνω! Ο κόσμος όμως λειτουργεί με μία σύμβαση ότι η Νίνα Λοτσάρη, είναι η Μάτα Χάρι κι έτσι φτιάχνει μια εικόνα. Στο παιχνίδι είναι  και αυτό.Τι να γίνει…

Ποια  η σχέση σου  με το φλαμένγκο; Θα έλεγε κανείς ένας φλογερός χορός για  μια φλογερή γυναίκα…
Με κολακεύεις! Το φλαμένγκο είναι από τις μεγάλες μου αγάπες! Πρόκειται για το χορό που κάποτε με έβαλε στο δίλημμα: χορεύτρια φλαμένγκο ή τραγουδίστρια; Οι μεν δάσκαλοι, μου λέγανε να φύγω για την Ισπανία για να γίνω χορεύτρια και οι δάσκαλοι στην όπερα, μου λέγανε να κάνω όπερα και μιούζικαλ. Τελικά, τα έκανα και τα δύο (γέλια). Είχα βέβαια για δέκα χρόνια το πτυχίο του φλαμένγκο να κάθεται, αλλά βλέπεις καμιά φορά το πλήρωμα του χρόνου; Κατάφερα να το εντάξω στις παραστάσεις μου κι έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι! Και εγώ και αυτό (γέλια)!

Στην  τηλεόραση θα σε ξαναδούμε;
Ποιος ξέρει; Ποτέ μη λες ποτέ!

Πώς και δεν σε έχουμε δει στο “Dancing with the stars” ή στο “Just the two of us”; Κάτι μου λέει πως σου έχει γίνει πρόταση!
Ναι, μου έχει γίνει! Δεν θα έμπαινα όμως ποτέ στη διαδικασία να διαγωνιστώ στη δουλειά μου! Στο  πλέξιμο ναι, στη μαγειρική επίσης αλλά όχι στη δουλειά μου! Δεν  το αντέχω αυτό.

Ως  κριτής; Θα συμμετείχες;
Όχι να κρίνω! Να συμβουλεύσω, όμως, ναι!




Σου έγινε πρόταση  για το Lido του Παρισιού (το μεγαλύτερο music hall) αλλά εσύ αρνήθηκες.
Αρνήθηκα και  θα το ξαναέκανα! Και να εξηγήσω κάτι…  Όχι ότι μου άνοιξαν τα συμβόλαια, ούτε μου είπε κανείς «έλα να υπογράψεις». Καμία σχέση! Απλά κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν για τη δουλειά  μου, έγινε μια πρώτη κουβέντα, εμένα όμως κάτι τέτοιο γενικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Εκεί νοιάζονται μόνο για τους φωτισμούς, τα κοστούμια και τις τρομερές σκηνοθεσίες. Να φανταστείς ότι και οι τραγουδιστές, τραγουδούν playback. Εγώ είμαι ερμηνεύτρια, είμαι μουσικός… ζω μέσα από τη μουσική! Δεν ζω για το περιτύλιγμα. Γι’ αυτό και αρνήθηκα!

Αν  τα πράγματα εκεί ήταν όπως τα ήθελες...τότε; Θα μας εγκατέλειπες;

Όχι βέβαια! Εδώ  έκανα τόσο αγώνα να πείσω ολόκληρη αγορά γι’ αυτό που πρεσβεύω και  θα τα παρατούσα; (γέλια) Το μόνο που  θα έκανα ήταν να μεταφέρω σε μία  σκηνή αυτό που κάνω εδώ! Δεν σας  αφήνω τόσο εύκολα! (γέλια)

Αλήθεια, χρόνο για σένα έχεις;
Μετά τις πρόβες ναι! Και για μένα και για το κοριτσάκι μου και για την  οικογένειά μου. Πριν όμως, δεν υπάρχει  τίποτα! Κλατάρεις…  Δεν μπορείς  να τα πεις ούτε με τον ίδιο σου τον  εαυτό!




Και πως το διαχειρίζεσαι  όλο αυτό;
Επειδή ξέρω από  πριν τι με περιμένει τους δύο μήνες  των προβών, είμαι κάπως προετοιμασμένη! Δεν μου έρχεται τίποτα ουρανοκατέβατο! Αυτό το δίμηνο είναι πάντα τόσο εφιαλτικό! Θα ήθελα να πατάω ένα  κουμπάκι και να εξαφανίζεται από  τη ζωή μου. Να πηγαίνω αμέσως στην πρεμιέρα. Έλα όμως που δεν γίνεται…(γέλια)

Τι  κάνει η Νίνα στον ελεύθερο χρόνο της;

Γυμναστική, και  αυτό μόνο όταν λείπει η μικρή στο  σχολείο, γιατί από κει και  μετά όλος μου ο χρόνος είναι δικός  της. Άντε το βράδυ, όταν φυσικά κοιμάται, να πάμε με τον άντρα μου σε κανένα σινεμά ή θέατρο!

Πώς είναι για τον  άντρα σου να στέκεται δίπλα σε μια τόσο δυναμική γυναίκα  σαν εσένα;
(Γελάει) Δεν θα μπορούσα να είμαι ποτέ, πόσο μάλλον να παντρευτώ, κάποιον λιγότερο ή το ίδιο δυναμικό με εμένα. Δεν θα τον θαύμαζα! Δεν θα τον σεβόμουν! Ο Κωνσταντίνος λοιπόν είναι αυτό που θέλω. Ό, τι έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει μαζί! Προσωπικά, δεν θα είχα κάνει τίποτα απ’ όσα ζω αυτή τη στιγμή, αν δεν ήταν εκείνος δίπλα μου… Το ίδιο όμως ισχύει και για τον Κωνσταντίνο.




Θα  έλεγες δηλαδή ότι  του «χρωστάς»;

Ούτε του χρωστάω, ούτε μου χρωστάει! Είμαστε ισοπαλία (γέλια).

Ποιο  τραγούδι τραγουδάς  συχνά στον άντρα  σου και ποιο στην κόρη σου;
Ο άντρας μου με ακούει καθημερινά να τραγουδάω δεκάδες  τραγούδια! Για να πω την αλήθεια, δεν του τραγουδάω κάποιο συγκεκριμένο. Ξέρεις, έχω ένα σύνδρομο… Όταν δεν είμαι πάνω στη σκηνή, μη με βάλεις να τραγουδήσω! Στις παρέες με παρακαλάνε, αλλά εγώ ούτε που να τ’ ακούσω! Να χορεύω σαν την τρελή πάνω στα  τραπέζια μπορεί και να με δεις, να τραγουδάω  όμως… όχι! Όσο για την κόρη μου, της τραγουδάω Χατζιδάκι και Θεοδωράκη! Ένα από τα αγαπημένα μας όμως είναι το «Κοιμήσου αγγελούδι μου».

Τέλος, τι άλλο θα μπορούσες  να φανταστείς τον  εαυτό σου να κάνει, αν δεν ήσουν performer;
Μεγάλωσα στο ραφείο του μπαμπά μου, που ήταν και ακόμη δηλαδή είναι, ράφτης. Μου άρεσε πολύ να τον βλέπω να ασχολείται με τα ρούχα, οπότε αν δεν έκανα αυτό που κάνω τώρα, θα έκανα σίγουρα κάτι σχετικό με το ρούχο. Ίσως στιλίστρια! Μου αρέσει πολύ η μόδα!  

Σε  ευχαριστώ πολύ Νίνα και σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Εγώ ευχαριστώ!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης