ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Απόστολος Μελής: «Δεν αρκεί να έχεις καλή φωνή για να κάνεις καριέρα»

Απόστολος Μελής: «Δεν αρκεί να έχεις καλή φωνή για να κάνεις καριέρα»

Τον γνωρίσαμε από το «Voice» και τώρα μας συστήνεται από την αρχή στο protothema.gr

Απόστολος Μελής: «Δεν αρκεί να έχεις καλή φωνή για να κάνεις καριέρα»
Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται από την συμμετοχή του στο «The Voice» όπου κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του με τη φωνή του και τις μοναδικές ερμηνείες του στο μουσικό σόου του ΑΝΤ1. 

Ο Απόστολος Μελής όμως δεν ξεκίνησε τώρα την καριέρα του αφού ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία είκοσι χρόνια έχοντας μάλιστα κυκλοφορήσει τρεις ολοκληρωμένες δουλειές. 

Κλείσιμο


Όπως λέει ο ίδιος: «Ξεκίνησα ερασιτεχνικά σε μικρά μαγαζιά και κοσμικά κέντρα σε ηλικία 15 χρονών δίπλα στον πατέρα μου ο οποίος υπήρξε ένας πολύ καλός δάσκαλος στο λαϊκό τραγούδι». 



Ο Απόστολος Μελής ωστόσο εξηγεί πως δεν ήταν όνειρο ζωής να γίνει τραγουδιστής και αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε η πρώτη του επαφή με τις... νότες: «Ο ήχος της ραπ μουσικής με είχε συνεπάρει στις αρχές της εφηβείας όμως δεν κράτησε πολύ αυτό. Επηρεασμένος από τον πατέρα μου αλλά και την αδελφή μου η οποία με δίδαξε τα πρώτα ακόρντα στην κιθάρα, η ποιοτική μουσική και το τραγούδι από την ηλικία των δεκατεσσάρων άρχισε να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον». 



Έχει καταφέρει όμως σε αυτά τα 20 χρόνια πορείας να κάνει την καριέρα που ονειρεύτηκε; O ίδιος τονίζει: «Πολλά από τα όνειρά μου έχουν εκπληρωθεί. Συνεργάστηκα με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος, κατάφερα να κυκλοφορήσω τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές και άλλα τραγούδια σε ψηφιακή μορφή. Μάλιστα τρία από αυτά έγιναν video clip. Πολλά από τα τραγούδια μου έπαιξαν και παίζουν σε δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα έχω κι άλλα όνειρα για το μέλλον όσον αφορά τη δισκογραφία αλλά και τις εμφανίσεις μου». 

Ωστόσο αυτά τα χρόνια δεν ήταν στρωμένα με ροδοπέταλα για τον Απόστολο αφού όπως κάθε καλλιτέχνης έτσι και αυτός έχει συναντήσει αρκετές δυσκολίες στο δρόμο του. 




Γι' αυτές τις δυσκολίες μάλιστα δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά και λέει: «Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στο ξεκίνημα της καριέρας τους είναι η συμπεριφορά των καλλιτεχνών που είναι ήδη διάσημοι στο χώρο και όχι μόνο, σαφώς όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ένα από τα παραδείγματα είναι η επιτηδευμένη ανισότητα στις εντάσεις των μικροφώνων και ένα άλλο είναι η σκόπιμη κατάχρηση από τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πάνω στη σκηνή, του προσωπικού χρόνου του καλλιτέχνη που ακολουθεί. Τα έχω συναντήσει και τα δυο».

Ο ίδιος όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συνέχιζε να προσπαθεί προκειμένου να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Ένα χρόνο πριν μπαίνει στη ζωή του το μουσικό σόου «The Voice» όπου του δίνεται η ευκαιρία λόγω της μεγάλης τηλεθέασης να τον ακούσει ακόμη περισσότερος κόσμος. 

«Αποφάσισα να λάβω μέρος στο παιχνίδι γιατί πίστεψα πως ήταν ένα Talent Show που θα μπορούσε να αναδείξει τις ικανότητές μου. Αποδείχτηκε  τελικά ότι ήταν ένας τρόπος να με ακούσει κόσμος ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα μέχρι σήμερα και με βοήθησε στη δουλειά μου», λέει ο ίδιος και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετείχε και πάλι σε κάποιο ανάλογο σόου: 
«Δυστυχώς επειδή βίωσα τις κατά συμφέρον εξελίξεις πιστεύω ότι θα ήταν κάτι το οποίο θα ήταν δύσκολο, χωρίς βέβαια να θέλω να  αποκλείσω την πιθανότητα». 



Για τον χώρο του ελληνικού πενταγράμμου έχουν ακουστεί πολλά μέσα από τα μάτια του Απόστολου όμως «ο χώρος της μουσικής είναι ένας δρόμος με δυσκολίες διότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Δυστυχώς για να κάνει κάποιος καριέρα σήμερα στο τραγούδι δεν αρκεί να έχει καλή φωνή, θα πρέπει να έχει και το απαιτούμενο κεφάλαιο για να διαφημίσει ο ίδιος τη δουλειά του. Δεν υπάρχουν εταιρίες να επενδύσουν, ισχυροί νόμοι για την πάταξη της παρανομίας, ούτε και μηχανισμοί για να ανθίσει πάλι το εμπόριο στην ελληνική δισκογραφία. Ο παράγοντας τύχη παίζει καθοριστικό ρόλο. 


Και συμπληρώνει σχετικά με τα νυχτερινά μαγαζιά: «Από προσωπική εμπειρία πιστεύω πως δεν υπάρχει αξιοκρατία. Έχω λάβει μέρος σε πολλές ακροάσεις σε επώνυμα μαγαζιά της Αθήνας μπροστά σε γνωστά ονόματα του χώρου αλλά οι συνεργασίες με τα  μικρότερα ονόματα ήταν ήδη προσυμφωνημένες».

Ωστόσο παρά τις δυσκολίες ο ίδιος έχει καταφέρει να κάνει σημαντικές συνεργασίες: «Έχω συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι  Μ. Πλέσσας, Τ. Βοσκόπουλος, Κ. Κούκα, Αντύπας, Σ. Αγγελόπουλο κ.α. Η σημαντικότερη εμπειρία μου ήταν η συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα, κάθε μια παράσταση ή μια πρόβα μαζί του αποτελούσε ένα ξεχωριστό μουσικό μάθημα. Ξεχώρισα την Κατερίνα και τον Στάθη όχι μόνο για την καλλιτεχνική τους αξία αλλά για το ήθος και την αξιοπρέπεια τους, και οι δυο μου έδωσαν χώρο και χρόνο να αναδείξω τη φωνή και τα τραγούδια μου». 


Για όσους θέλουν να διασκεδάσουν με τα τραγούδια του Απόστολου Μελή κάθε Παρασκευή, Σάββατο βραδύ και Κυριακή μεσημέρι εμφανίζεται στο «Άρωμα Ελλάδος» στο Χαϊδάρι και κάθε Τετάρτη εναλλάξ στον «Καφενέ» στην Πετρούπολη και στο «La Red» στη Νίκαια. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης