Θανάσης Λάλας στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: «Γεννήθηκα για να γίνω ζωγράφος»

Θανάσης Λάλας στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: «Γεννήθηκα για να γίνω ζωγράφος»

Μίλησε για το νέο βιβλίο που έγραψε για την Γλύκατζη Αρβελέρ, αλλα και για το τι ετοιμάζει στο μέλλον

Θανάσης Λάλας στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: «Γεννήθηκα για να γίνω ζωγράφος»
Στο πλάτο του «ΟΛΑ ΜΠΙΠ» βρέθηκε ο Θανάσης Λάλας και έδωσε μια συνέντευξη στον Θέμο Αναστασιάδη διαφορετική από τις άλλες.  Μίλησε για το πάθος του με τη ζωγραφική και δήλωσε γεννημένος για τη σχέση του με την Άννα Δρούζα, ενώ αναφέρθηκε και στα βιβλία που ετοιμάζει.

«Όταν ξεκινήσαμε, πηγαίναμε με τον Βαγγέλη Περρη στα μπαρ. Πήγαινα εγώ μπροστά  και έλεγα: "εδώ θέλετε μια ζωγραφιά" και ο Βαγγέλης ερχόταν και ζωγράφιζε τους τοίχους. Τότε που ήμουν στο "Βήμα" ό,τι θέμα έκανα, σχεδίαζα κιόλας για να περνά η ώρα. Κάποια στιγμή ήμασταν στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη και ακούω τον Μόραλη να λέει ποιανού είναι αυτό και του λένε του Λάλα. Με  πλησιάζει ο Μόραλης και μου λέει: έχει ενδιαφέρον και μου κλείνει να πάω να κάνω έκθεση στο Παρίσι. Ετσι ξεκίνησαν όλα».

Κλείσιμο




Για τις συνεντεύξεις του: «Από το 1980 και μετά έχω κάνει όλους τους πρωθυπουργούς. Τον Τσίπρα τον έκανα πολύ λίγο πριν εκλεχθεί, νομίζω ότι μου είχε κάνει πολύ εντύπωση τότε γιατί είχε μια αίσθηση και της δυσκολίας και του προβλήματος που είχε να αντιμετωπίσει και ταυτόχρονα της υπερβολής που μερικές φορές  υπερασπιζότανε. Είναι μια υπερβολή που την έχουν υπερασπιστεί όλοι όσοι έχουν γίνει πρωθυπουργοί μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μητσοτάκη. Δεν έχω συναντήσει μετά την εκλογή του τον Τσίπρα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει αναλλοίωτος εάν μπει στο δωμάτιο της εξουσίας.
Ένας λόγος που έκανα πάρα πολλά λάθη στην δημοσιογραφική μου περίοδο  είναι γιατί πίστευα ότι σαν άτομο μπορούσα να σωθώ, ενώ το σύστημα όμως ήταν πολύ πιο ισχυρό από αυτό το πράγμα. Πρέπει να έχεις ένα κοντρόλ».

Αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ: «Οτι ο Ταγματάρχης είναι διευθυντής της ΕΡΤ επί Τσίπρα, είναι φάρσα κανονική. Τον Ταγματάρχη τον γνώρισα επί 9,84. Πήγαινα και παρακολουθούσα την εκπομπή του και μου είχε πει μάλιστα να βάλω τραγούδια και στην εκπομπή του».



Για τη ζωγραφική: «Με ενθάρρυνε η Άννα Δρούζα, περισσότερο για την ζωγραφική. Υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν στηρίξει και εδώ, και δεν ξέρω πώς έχει γίνει. Πάντως εμένα μου αλλάζει τελείως την ζωή, χαίρομαι, νιώθω ελευθερία, έχω γεννηθεί για να ζωγραφίζω. Είναι οξύμωρο αυτό που θα πω, πάντως όλα τα υπόλοιπα που έκανα ήταν λάθος!».



Για το όνομα του και πς προέκυψε το Λάλας: «Το πραγματικό μου επίθετο είναι Κυριακόπουλος. Το Λάλας προέκυψε από το χωριό του πατέρα μου. Ημουν άτακτος στο σχολείο και έγραφα ποιήματα και υπέγραφα από κάτω Λάλας μην με πιάσουνε και καταλάβουνε ποιος είμαι».

Για τα βιβλία που γράφει: «Γράφω τώρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου και μετά σκέφτομαι να γράψω για τον Καζαντζίδη. Μου έλειπε να γράφω μετά τις συνεντεύξεις. Και έτσι ξεκίνησα να γράφω».

Για την σχέση του με την Αννα Δρούζα: «Είχα μια μορφή αναπηρίας με την λογοτεχνία, δεν είχα εμπιστοσύνη ότι μπορούσα να κάνω κάτι τόσο καλά. Έφτιαχνα ένα ήρωα μέσα από τις συνεντεύξεις. Πιστεύω ότι στεριώνουμε εκεί που συνεχώς αμφισβητούμε, έτσι και με την Άννα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης