«ΘάΜα» στην κουζίνα!

«ΘάΜα» στην κουζίνα!

Πολύτιµες συνταγές, αυθεντικά ελληνικές, τοπικά προϊόντα και πελοποννησιακό µεράκι είχαν µείνει για χρόνια στο περιθώριο, αποκλεισµένα από τις εκάστοτε µοδάτες τάσεις που επικρατούσαν στον χώρο της κουζίνας. Σήµερα το εστιατόριο «ΘάΜα»...

«ΘάΜα» στην κουζίνα!
Πολύτιµες συνταγές, αυθεντικά ελληνικές, τοπικά προϊόντα και πελοποννησιακό µεράκι είχαν µείνει για χρόνια στο περιθώριο, αποκλεισµένα από τις εκάστοτε µοδάτες τάσεις που επικρατούσαν στον χώρο της κουζίνας. Σήµερα το εστιατόριο «ΘάΜα», το οποίο µετράει µόλις λίγους µήνες λειτουργίας στον Χολαργό, τις βγάζει από το χρονοντούλαπο της οικιακής ιστορίας στρώνοντάς µας τα ωραιότερα τραπέζια…

Στον χώρο του εστιατορίου δεσπόζει το χρυσό χρώµα της ελιάς, συνδυασµένο µε µια λιτή διακόσµηση στις αποχρώσεις του ζαχαρί, ενώ την παράσταση κλέβει ο καλυµµένος τοίχος από µια παλιά φωτογραφία της πλατείας των Φιλιατρών. Την τρίτη σε πληθυσµό πόλη της Μεσσηνίας, απ’ όπου κατάγονται οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, οι οποίοι φρόντισαν να προσδώσουν σε αυτό τον χώρο την αίσθηση του παλιού, «αναγεννηµένη» σε πιο σύγχρονη εκδοχή.

Οι ιδιοκτήτες του αναζήτησαν και κατάφεραν να αναδείξουν αριστοτεχνικά στην κουζίνα τους όλα τα τοπικά προϊόντα του τόπου τους, µέσα από παραδοσιακές συνταγές. Βάση της µαγειρικής τους αποτελεί το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Κορώνης, ενώ από το µενού δεν θα µπορούσαν να λείπουν παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου.

Αν βρεθείτε σε αυτό τον ιδιαίτερα ζεστό χώρο, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιµάσετε την µπαµπανάτσα Φιλιατρών, σύµβολο καλωσορίσµατος στα σπίτια της Μεσσηνίας. Πρόκειται για ζυµωτό ψωµί ψηµένο σε ξυλόφουρνο, µε ντοµάτα, φέτα άριστης ποιότητας, εξαιρετικό λάδι ελιάς και µια πλούσια ποσότητα ρίγανης, µαζεµένη µε το χέρι από την περιοχή.

Η σφέλα, το λεγόµενο «τυρί της φωτιάς», κάνει για πρώτη φορά την επίσηµη εµφάνισή της σε επαγγελµατική κουζίνα και είτε µόνη της, τηγανητή µε µπόλικο λεµόνι, είτε παρέα µε τον καγιανά µε ορτύκια, αποτελεί µια επιλογή που θα σας αποζηµιώσει γευστικά.
Κλείσιμο



Από τον πλουσιοπάροχο κατάλογο του «ΘάΜα» αξίζει επίσης να δοκιµάσετε τον παραδοσιακό καγιανά, ευφάνταστα συνδυασµένο µε το κλασικό παστό Καλαµάτας (τσιγαρίδες), τον κοκκινιστό κόκορα σερβιρισµένο µε παραδοσιακό χειροποίητο χυλοπιτάκι και φυσικά τη γουρουνοπούλα, πιάτα που µας µεταφέρουν από την πρώτη κιόλας µπουκιά στην όµορφη γενέτειρα των ιδιοκτητών. Η αγνότητα των υλικών καθώς και ο αριστοτεχνικός τρόπος εκτέλεσης των συνταγών ξυπνούν µνήµες άλλων εποχών, όταν ακόµη το φαγητό ήταν τίµιο και οι γεύσεις καθαρές και ανόθευτες.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου «ΘάΜα» είχαν ένα όνειρο απλό: να αναδείξουν όσο καλύτερα µπορούσαν την κουζίνα και τα προϊόντα του τόπου τους προσφέροντας στον κόσµο αληθινά ελληνικά φαγητά µαγειρεµένα µε αυθεντικά προϊόντα. Ενα απλό όνειρο, ικανό να οδηγήσει τους επισκέπτες του εστιατορίου σε… ουρανούς γεύσεων µε αστέρια του τις προσιτές τιµές και το άψογο σέρβις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης