Εμπλοκή στο θέμα της αποζημίωσης των εργαζομένων στο παλιό Mega!

Εμπλοκή στο θέμα της αποζημίωσης των εργαζομένων στο παλιό Mega!

Η διάταξη, όπως συντάχθηκε και ψηφίστηκε, είναι πολύ πιθανό να αφήσει απ’ εξω δεκάδες εργαζόμενους

Mega-Channel
Πριν λίγες μέρες, με διακομματική συναίνεση ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία (κατατέθηκε από το Υπ. Οικονομικών) που θεωρητικά διευκολύνει την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους της παλιάς διοίκησης του Mega. Στην ουσία όμως η διάταξη, όπως συντάχθηκε και ψηφίστηκε, είναι πολύ πιθανό ότι θα επιτρέψει στην ειδική διαχείριση να αφήσει απ’ εξω δεκάδες εργαζόμενους! Κι αυτό γιατί δεν αναφέρεται ρητά στην υποχρέωση να πληρωθούν και οι αποζημιώσεις όσων, έχοντας μείνει απλήρωτοι, αναγκάστηκαν να προβούν σε καταγγελία της σύμβασης τους.

Οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι που επέλεξαν την οδό αυτή έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις που τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα τους σε αποζημίωση, κινδυνεύουν όμως να μην έχουν την ίδια μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Το γεγονός ότι η ρύθμιση ήταν στην ουσία λειψή είχε επισημανθεί από νομικούς αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά τελικά η τροπολογία ψηφίστηκε ως ειχε. Μήπως η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μαζί διακήρυξαν στη Βουλή ότι έδωσαν λύση υπέρ των εργαζομένων, πρέπει να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα;

Γιατί αν τελικά δεκάδες άτομα δεν λάβουν την δικαστικά αναγνωρισμενη αποζημίωση τους , θα επιλέξουν αναγκαστικά τον δικαστικό δρόμο. Με κίνδυνο, εκτός των άλλων, το δικαστήριο να κρίνει ότι παραβιάστηκε η αρχή της ισότητας και της ασφάλειας δικαίου , και να τιναχτεί στον αέρα συνολικά η ρύθμιση, οδηγώντας σε περιπέτειες και τους υπόλοιπους εργαζόμενους! Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί με προσοχή.


Ειδήσεις σήμερα: 

Στα «κόκκινα» οι ΜΕΘ στη Γαλλία με ρεκόρ νοσηλειών για το 2021

Ιορδανία: Ο βασιλιάς «έσπασε» τη σιωπή του με διάγγελμα στη δημόσια τηλεόραση

Πακιστάν: «Φορέστε μαντίλα για μην σας βιάζουν», λέει στις γυναίκες ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης