Κορωνοϊός - Βρετανία: Μείωση 90% της επιβατικής κίνησης προβλέπει για τον Απρίλιο το Χίθροου

Κορωνοϊός - Βρετανία: Μείωση 90% της επιβατικής κίνησης προβλέπει για τον Απρίλιο το Χίθροου

Κορωνοϊός - Βρετανία: Οι μόνοι που ταξιδεύουν αυτόν τον μήνα είναι Βρετανοί που επιστρέφουν σπίτι τους, ξένοι υπήκοοι που επαναπατρίζονται και ειδικοί σε θέματα υγείας

heathrow
Το αεροδρόμιο του Χίθροου, που παραδοσιακά είναι αυτό με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, προβλέπει ότι ο αριθμός των επιβατών θα μειωθεί περισσότερο από 90% τον Απρίλιο, λόγω των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Το υπόλοιπο 10%, ή περίπου 680.000 άνθρωποι, που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Χίθροου αυτό τον μήνα θα είναι είτε Βρετανοί που επιστρέφουν σπίτι τους καθώς αποκλείστηκαν στο εξωτερικό είτε ξένοι υπήκοοι που επαναπατρίζονται καθώς και ειδικοί σε θέματα υγείας που ταξιδεύουν για να βοηθήσουν με την κρίση.

Το Χίθροου ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι ο αριθμός των επιβατών τον Μάρτιο ήταν μειωμένος κατά 52% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, καθώς τα 6,5 εκατ. ανθρώπων που πήγαν διακοπές ή ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους τον περασμένο Μάρτιο φέτος μειώθηκαν σε 3,1 εκατ.

Το αεροδρόμιο, το οποίο διαχειρίζεται ένας όμιλος επενδυτών μεταξύ των οποίων η ισπανική Ferrovial, η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ και η China Investment Corp, ανακοίνωσε ότι τώρα χρησιμοποιεί μόνο έναν από τους δύο διαδρόμους προσαπογείωσης. Η προτεραιότητα δίνεται τώρα σε εμπορικές πτήσεις που μεταφέρουν ιατρικά εφόδια, σύμφωνα με το αεροδρόμιο, αν και οι συνολικοί όγκοι εμπορευμάτων μειώθηκαν κατά ένα τρίτο τον περασμένο μήνα καθώς πολλές προμήθειες μεταφέρονται στον χώρο αποσκευών επιβατικών αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τέλη Απριλίου οι πρώτες κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Αρχίζουν στη Γερμανία διαβουλεύσεις για τη «στρατηγική εξόδου» από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ρεπόρτερ προς Τραμπ: «Τι κάνατε τον Φεβρουάριο για την πανδημία;» - «Το καλύτερο δυνατό» η απάντηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK