Λιβύη: Βομβαρδισμοί και κορωνοϊός εμποδίζουν την αποβίβαση 280 μεταναστών στην Τρίπολη

Λιβύη: Βομβαρδισμοί και κορωνοϊός εμποδίζουν την αποβίβαση 280 μεταναστών στην Τρίπολη

Εξαντλημένοι μετά από ένα επικίνδυνο ταξίδι 72 ωρών, θα περάσουν τη νύχτα συνωστισμένοι σε ένα σκάφος

cache_1500x3000_Analog_medium_373618_189737_2932017
Οι βομβαρδισμοί στην Τρίπολη εμπόδισαν την αποβίβαση 280 μεταναστών, το πλοιάριο των οποίων εντοπίστηκε στη θάλασσα και οδηγήθηκε πίσω στη Λιβύη, και οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να περάσουν τη νύχτα τους πάνω σε ένα σκάφος του λιμενικού, έγινε γνωστό απόψε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Εκατοντάδες άνθρωποι, εξαντλημένοι μετά από ένα επικίνδυνο ταξίδι 72 ωρών. Θα περάσουν τη νύχτα συνωστισμένοι σε ένα σκάφος, σε τεταμένες συνθήκες», ανέφερε ο Φεντερίκο Σόντα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ για τη Λιβύη.

Δεν έχει διευκρινιστεί από ποιες χώρες προέρχονται οι μετανάστες. Η Λιβύη είναι ένας από τους κυριότερους σταθμούς για τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν από την Αφρική στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον έξι πλοιάρια απέπλευσαν αυτόν τον μήνα, μεταφέροντας περίπου 500 ανθρώπους, μολονότι η Ιταλία έχει κλείσει τα λιμάνια της, κηρύσσοντάς τα «μη ασφαλή», λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Αξιωματούχοι στην Τρίπολη είπαν ότι η ένταση των βομβαρδισμών σήμερα ήταν τέτοια που δεν θεωρήθηκε ασφαλές να αποβιβαστούν οι μετανάστες. Στο πρόσφατο παρελθόν, το λιμάνι της πρωτεύουσας έχει γίνει στόχος βομβαρδισμών. Επιπλέον, λόγω της επιδημίας στην πρωτεύουσα της Λιβύης έχει κηρυχθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση.  Ο ΔΟΜ παρέχει στους μετανάστες τρόφιμα και νερό.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι έκανε η Ελλάδα και τι δεν έκανε η Βρετανία στη μάχη με τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Απίστευτο βίντεο δείχνει τι γίνεται αν φορέας του ιού βήξει σε σούπερ μάρκετ

Σφίγγει ο κλοιός για τους απείθαρχους - Μπλόκα και στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK