Κορωνοϊός – Ιταλία: Σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων

Κορωνοϊός – Ιταλία: Σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων

Κορωνοϊός: Προϋπόθεση για τον επαναπατρισμό από την Ιταλία είναι είτε να έχουν χάσει τη δουλειά τους, το σπίτι τους ή να έχουν σοβαρό πρόβλημα Υγείας

italy_koronoios_aaaaa
Νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους σχεδιάζει το υπουργείο Εξωτερικών και τουπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη.

Για επαναπατριστεί κάποιος Έλληνας πολίτης τίθενται ως προϋποθέσεις να έχει χάσει την εργασία του, τον χώρο στον οποίο είχε καταλύσει ή να έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μια πρώτη επιχείρηση επαναπατρισμού είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, με πλοίο που απέπλευσε από τον λιμάνι της Ανκόνα.

Η αποστολή στοιχείων των ενδιαφερομένων πρέπει να γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προξενικού γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία, grcon.rom@mfa.gr. Η ημερομηνία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, θα ανακοινωθεί εγκαίρως σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Όσοι επαναπατριστούν από την Ιταλία πρέπει να μείνουν για δυο εβδομάδες σε υποχρεωτική απομόνωση σε κλειστές δομές με έξοδα του ελληνικού κράτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες είναι οι ενδεδειγμένες μάσκες για γιατρούς και νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς του ιού


ΕΡΓΑΝΗ: Οι δυσοίωνες ημέρες που εκτίναξαν την ανεργία το Μάρτιο - Χάθηκαν 12.000 θέσεις εργασίας μέσα σε μία ημέρα


To τεύχος Απριλίου της Vogue Italia κυκλοφόρησε με λευκό εξώφυλλο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK