Κορωνοϊός: To ΕΜΠ κατασκεύασε και παρέδωσε 100 προμετωπίδες σε «Ευαγγελισμό» και «Σωτηρία»

Κορωνοϊός: To ΕΜΠ κατασκεύασε και παρέδωσε 100 προμετωπίδες σε «Ευαγγελισμό» και «Σωτηρία»

Προγραμματίζεται από εργαστήρια και ομάδες παραγωγή προϊόντων μεγαλύτερου εύρους υγειονομικής χρήσης, με αυξανόμενο ρυθμό και μέγεθος, στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Polytechneio-Koronoios
Tο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τον πρύτανη Ανδρέα Μπουντουβή, παρέδωσε την πρώτη παρτίδα 100 συνολικά προμετωπίδων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία», στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της παραγωγής της συγκεκριμένης παρτίδας έγινε από την επιστημονική ομάδα, ερευνητές και φοιτητές, του Εργαστηρίου Προηγμένων Υλικών, Νανο-υλικών και Νανοτεχνολογίας (RNanolab) της Σχολής Χημικών Μηχανικών με συντονισμό από τον Καθηγητή Κώστα Χαριτίδη.

Η συνδρομή από την ομάδα του Εργαστηρίου Ταχείας Κατασκευής Πρωτοτύπων και Εργαλείων της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών με συντονιστή τον Αναπλ. Καθηγητή Βασίλη Σπιτά ήταν σημαντική.

Η κοπή των εμπρόσθιων μερών πραγματοποιείται και στο ΕΜΠ, από την ομάδα του Καθηγητή Η. Ζαχαρόπουλου στο Εργαστήριο Προπλασμάτων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

EMP-koronavirus


Κλείσιμο
Επιπλέον, παραχωρήθηκαν συστήματα εκτύπωσης από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ με τη διαμεσολάβηση του Kοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Καθηγητή Ν. Κοζύρη και του κ. Θ. Καρούνου.

Η όλη προσπάθεια γίνεται με συνεχή συνεννόηση και συντονισμό με την 3DHub, με υπεύθυνο τον κ. Κώστα Κουτρέτσο, επί του τεχνικού μέρους και των πρώτων υλών.

Προγραμματίζεται από τα μέλη, εργαστήρια και ομάδες, του 3DP-NTUA hub, παραγωγή προϊόντων μεγαλύτερου εύρους υγειονομικής χρήσης, με αυξανόμενο ρυθμό και μέγεθος, με ενεργοποίηση όλο και περισσότερων μονάδων τριδιάστατης εκτύπωσης σε συνδυασμό με σχεδιασμό προϊόντων. Οι δράσεις γίνονται σε στενή συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων αιχμής και συγκεκριμένα:

«Σωτηρία»: Καθηγητής Κ. Συρίγος, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επ. Καθηγήτρια Γ. Πουλάκου, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Δρ. Γ. Λώλας, στην Ογκολογική Μονάδα

«Ευαγγελισμός»: Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος

Ακολουθεί τεχνική ενημέρωση από τη συντονιστική ομάδα του 3DP-NTUA hub.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Πιέσεις στον ΠΟΥ να βοηθήσει να κλείσουν αγορές όπου πωλούνται ζωντανά ζώα για το κρέας τους

Κορωνοϊός - Έρευνα Πολυτεχνείο Κρήτης: Πώς έχει κινηθεί ο ιός στην Ελλάδα εδώ και 6 εβδομάδες

Λέσβος: Άγρια επεισόδια στη Μόρια μετά τη δολοφονία 16χρονου Αφγανού - 4 οι τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ