Στην εθνική μάχη για τον κορωνοϊό και ο ιδιωτικός τομέας

Στην εθνική μάχη για τον κορωνοϊό και ο ιδιωτικός τομέας

Πώς συμμετέχουν οι ιδιωτικές κλινικές στον πόλεμο με τον «αόρατο εχθρό»; Τις απαντήσεις δίνει ο μεγαλύτερος όμιλος ιδιωτικών θεραπευτηρίων στην Ελλάδα, ο οποίος  δηλώνει «παρών» παρά τα τεράστια προβλήματα του κλάδου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
nosokomeiο-efhmerida-koronaios-ios-apagoreysh-maskes-pandhmia-arthrou
Εχοντας στο δυναμικό του 6 κορυφαία θεραπευτήρια (Υγεία, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ και Creta InterClinic), περισσότερους από 6.300 συνεργαζόμενους ιατρούς και 4.200 εργαζόμενους, το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο ιδιωτικό Ομιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Σήμερα, και ενώ ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη υγειονομική απειλή, ο Ομιλος αναδεικνύεται σε έναν πολύτιμο σύμμαχο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη χώρα.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην Αθήνα εντοπίστηκε σε θεραπευτήριο του Ομίλου, όπου -αν και ακόμη δεν είχε σημάνει κόκκινος συναγερμός στην Ελλάδα- το καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το διαχειρίστηκε εγκαίρως, με απόλυτη ασφάλεια και πάντα σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Ηταν το πρώτο πετυχημένο τεστ, που έδειξε ότι ακόμη και σε έκτακτες καταστάσεις, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να δώσει λύσεις.

Ολα τα θεραπευτήρια του Hellenic Healthcare Group έχουν λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας, ελέγχοντας αυστηρά όσους εισέρχονται στις μονάδες, ενώ σε πολύ σύντομο διάστημα δημιουργήθηκαν εξωτερικές εγκαταστάσεις για την εξέταση ασθενών που πιθανώς πάσχουν από COVID-19, προκειμένου να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ασθενείς και επισκέπτες.

Αν και ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας δεν προβλέπει προς το παρόν τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 στις ιδιωτικές κλινικές, οι άνθρωποι του Ομίλου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε θέση μάχης. Εφαρμόζοντας ένα έκτακτο σχέδιο, με εφεδρείες, κυκλικές βάρδιες (rotation) και μέτρα πρόληψης, ο HHG έχει στόχο να διατηρήσει το αξιόμαχο του προσωπικού και των θεραπευτηρίων του, χωρίς να έχει προβεί σε καμία ενέργεια για εκ περιτροπής εργασία ή μείωση αποδοχών σε οποιονδήποτε.

Ενας πολύτιμος σύμμαχος για τη Δημόσια Υγεία

Τα θεραπευτήρια του Ομίλου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΔΥ και όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ έχουν διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 25 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και σε καθημερινή βάση διαθέτουν στο ΕΚΑΒ όσα επιπρόσθετα κρεβάτια ΜΕΘ αδειάζουν, πέραν των ανωτέρω.

Ηδη, οι μισές μονάδες του HHG λειτουργούν για την αντιμετώπιση περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων τα οποία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία αναφοράς. Η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων, όπως λένε οι ειδικοί, είναι το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα, προκειμένου να αποφύγουμε καταστάσεις όπως αυτές που βλέπουμε καθημερινά στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Δημήτρης Σπυρίδης, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», δήλωσε: «Δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή και θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος. Μέχρι να απομακρυνθεί ο εφιάλτης του κορωνοϊού», ενώ σε σχέση με το βάρος που σηκώνουν αυτή τη στιγμή τα φημισμένα θεραπευτήρια του Ομίλου ανέφερε ότι «η επιβάρυνση και η πτώση του κύκλου εργασιών είναι σημαντική. Το κόστος λειτουργίας έχει αυξηθεί λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας, ενώ τα τακτικά χειρουργεία έχουν σταματήσει και έχει περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων μόνο για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

 Αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζουμε το οικονομικό κόστος. Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία τη μάχη. Είναι μια εθνική μάχη. Θα είμαστε εδώ, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όποια επιπλέον βοήθεια μας ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Ομιλος έχει ήδη θέσει στη διάθεση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ σε πρώτη φάση 100 κλίνες νοσηλείας (από 50 σε καθένα από τα δύο μεγαλύτερα θεραπευτήρια -Metropolitan και Υγεία- τα οποία λόγω υποδομών και εξελιγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μπορούν να υποστηρίξουν την απομονωμένη νοσηλεία ασθενών) για νοσηλεία περιστατικών COVID-19, σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη λόγω έξαρσης των κρουσμάτων στην Ελλάδα και δεν επαρκούν οι δομές του δημόσιου συστήματος για την εξυπηρέτηση των περιστατικών».

Ο ρόλος των ιδιωτικών κλινικών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι συμπληρωματικός του δημόσιου συστήματος υγείας, ωστόσο σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε σήμερα αποδεικνύεται καίριος και καθοριστικός, προκειμένου το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αντέξει το τεράστιο βάρος της πανδημίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας προειδοποιεί ο καθηγητής Σύψας

Κορωνοϊός: Η «επέλαση» της πανδημίας της Covid-19 στον πλανήτη σε αριθμούς

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Ζούμε σκηνές αποκάλυψης» λέει γιατρός σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ