Κορωνοϊός - Πρίγκιπας Κάρολος: Ο Αλβέρτος του Μονακό αποκάλυψε αν εκείνος τον κόλλησε

Κορωνοϊός - Πρίγκιπας Κάρολος: Ο Αλβέρτος του Μονακό αποκάλυψε αν εκείνος τον κόλλησε

Την Τετάρτη το παλάτι ανακοίνωσε πως ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό - Στις 10 Μαρτίου ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου είχε συναντηθεί με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος από τις 19 Μαρτίου νοσεί από τον κορωνοϊό

karolos_albertos
Ο 62χρονος πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ανακοίνωσε στις 19 Μαρτίου πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έγινε ο πρώτος ηγέτης κράτους και ο πρώτος γαλαζοαίματος στον κόσμο, που μολύνθηκε από τον φονικό ιό. Την Τετάρτη ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκε, επίσης, θετικός στον ιό ενώ η 72χρονη σύζυγός του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, είναι αρνητική. Το ζευγάρι βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στην βασιλική κατοικία «Μπέρκχολ Χάουζ», στο κάστρο του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του διαδόχου του θρόνου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της νόσου ενώ πηγή από το παλάτι αποκάλυψε στο περιοδικό People πως ο πρίγκιπας και η σύζυγός του παραμένουν ψύχραιμοι και ευδιάθετοι. Αν και η επίσημη ανακοίνωση του Κλάρενς Χάουζ (βασιλική κατοικία του Καρόλου στο Λονδίνο) αναφέρει πως: «Δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ποιον κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων που έφερε εις πέρας, λόγω του δημόσιου ρόλου του τις τελευταίες εβδομάδες», από την αρχή οι «υποψίες» έπεσαν στον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος στις 10 Μαρτίου είχε συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας σε φιλανθρωπική εκδήλωση της οργάνωσης WaterAid, στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Μονεγάσκος γαλαζοαίματος μίλησε σήμερα για το θέμα τηλεφωνικά στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL και δήλωσε: «Συνάντησα τον πρίγκιπα Κάρολο στις 10 Μαρτίου σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης της οργάνωσης του. Ποτέ δεν τον χαιρέτισα δια χειραψίας. Χαιρετηθήκαμε από μακριά. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθώ πως τον έχω μολύνει. Όμως, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι μέσα σε αυτή την αίθουσα συνεδρίων. Υπήρχαν και άλλες "ευκαιρίες" για να τον κολλήσει (τον ιό)».

Όσο για την κατάσταση της δικής του υγείας ο πρίγκιπας Αλβέρτος δήλωσε πως δεν έχει πια πυρετό παρά μόνο βήχα. Ο ίδιος, είπε πως μιλά μέσω Facetime καθημερινά με την σύζυγό του, πριγκίπισσα Σαρλίν και τα 5χρονα δίδυμα παιδιά του, τον πρίγκιπα Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα. Ο Αλβέρτος παραμένει σε αυτοαπομόνωση στο παλάτι ενώ η οικογένειά του μένει στην θερινή τους κατοικία, στο χωριό Ροκ Αζέλ της Γαλλίας.


Ειδήσεις σήμερα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 3.500 τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις


Απαγόρευση κυκλοφορίας: 4,4 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033 τα πρώτα τρία 24ωρα

Κορωνοϊός: «Είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού» λέει φορέας του ιού στις Σέρρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ