Κορωνοϊός: Θεωρίες συνωμοσίας και μαντζούνια κατά του ιού

Κορωνοϊός: Θεωρίες συνωμοσίας και μαντζούνια κατά του ιού

Βιολογικό όπλο, κινεζοκομμουνιστικό πείραμα, δημιούργημα φαρμακευτικών εταιρειών, εργαστηριακή επίθεση εκκαθάρισης πληθυσμών, Πεντάγωνο, CIA, αγιασμοί, αλοιφές, σούπες, μάραθοι, θαλασσινό νερό και κόπρανα ινδικής αγελάδας συνιστούν τα αίτια «γένεσης» και τους τρόπους «θανάτωσης» του Covid-19 για τους απανταχού συνομωσιολόγους του πλανήτη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
matzounia01
Oι θεωρίες τους έχουν τα πάντα, εκτός από πλάκα και οι ιστορίες τους γίνονται εύκολα πιστευτές επειδή ενδεχομένως συνιστούν τη βολικότερη λύση. Η πραγματικότητα ωστόσο υπαγορεύει πως τα γεγονότα που κατά καιρούς συνταράσσουν τον πλανήτη δεν είναι το αποτέλεσμα μιας συνωμοσίας των Illuminati, των Αμερικανών ή της οικογένειας Ρότσιλντ, με την αλήθεια να φαντάζει πιο τρομακτική από κάθε θεωρία συνωμοσίας - διότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν βρίσκεται υπό έλεγχο. Οπως είχε επισημάνει άλλωστε και ο κορυφαίος Πολωνοαμερικανός διπλωμάτης Zbigniew Brzezinski: «Η ιστορία είναι πολύ περισσότερο προϊόν του χάους παρά μιας συνωμοσίας»...

Το «κινεζοκομμουνιστικό» πείραμα

Είκοσι εννέα Ιανουαρίου 2020. Το οικονομικό site «Zero Hedge» ή αλλιώς μία από τις επικοινωνιακές ουρές του δούρειου ίππου Trump, δημοσιεύει στο twitter όλα τα προσωπικά δεδομένα (τηλέφωνο, φωτογραφία και όνομα) ενός Κινέζου επιστήμονα ισχυριζόμενο ότι πρόκειται για το πρόσωπο που… κατασκεύασε τον κορωνοϊό.

Ο εγκέφαλος της μεγάλης αυτής αποκλειστικότητας προτρέπει μάλιστα όσους αναγνώστες θέλουν να μάθουν τι προκάλεσε στην πραγματικότητα τον Covid-19 να… βρουν τον Κινέζο και να του πουν «δυο λογάκια». Η αντίδραση του Twitter είναι άμεση με τον εν λόγω λογαριασμό να «κατεβαίνει» λόγω ψευδούς χειραγώγησης των χρηστών. Το ίδιο περίπου διάστημα η αμερικανική συντηρητική εφημερίδα «The Washington Times» δημοσιεύει ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο κορωνοϊός αποτελεί μέρος ενός κινεζικού προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων, με έδρα το «Wuhan Institute of Virology».

Η διάψευση έρχεται λίγο αργότερα από την έγκυρη «Washington Post», οι συντάκτες της οποίας καταρρίπτουν την εν λόγω συνομωσιολογία επικαλούμενοι κορυφαίους Αμερικανούς ειδικούς σύμφωνα με τους οποίους το ινστιτούτο που επικαλέστηκε η «Washington Times» δεν είναι αρμόδιο για τη διενέργεια τέτοιων ερευνών, οι περισσότερες χώρες έχουν εγκαταλείψει τα βιολογικά όπλα ως ατελέσφορα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να οδηγεί σε γενετικά τροποποιημένο ιό! 

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Η άκριτη υιοθέτηση θεωριών συνωμοσίας από την αμερικανική δεξιά δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά πάγια πρακτική, όχι απλώς για να πλήξει τους αντιπάλους της, αλλά και για να αποποιηθεί των προσωπικών ευθυνών της την ώρα της κρίσης, η οποία κοντοζυγώνει με όχι και τόσο καλούς οιωνούς για τον πλανητάρχη Trump - οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου τον δείχνουν να ηττάται με διαφορά από τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Τι πιο βολικό, λοιπόν, από μία νέα θεωρία συνωμοσίας, «αριστοτεχνικά κεντημένη» από τους μετρ της τραμπικής προπαγάνδας, σύμφωνα με την οποία «Ο κορωνοϊός δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέρος ενός συντονισμένου σχεδίου που στοχεύει στην εξόντωση του Προέδρου μας μέσω της ύφεσης στην οποία θα οδηγηθεί αναπόφευκτα η αμερικανική οικονομία». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής αποτελεί ο σκληροπυρηνικός δεξιός ραδιοφωνικός παραγωγός Rush Limbaugh στον οποίο, σημειωτέον, ο Τραμπ απένειμε πριν από λίγο καιρό το... μετάλλιο της ελευθερίας (ναι, εκείνο που είχε απονεμηθεί και στη μητέρα Τερέζα…).

Κλείσιμο
Ο κύριος αυτός δήλωσε λοιπόν, μεταξύ άλλων, ότι ο κορωνοϊός δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από ένα «κινεζοκομμουνιστικό εργαστηριακό πείραμα» και πως «στην πραγματικότητα δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα απλό κρύωμα». Οσο για την υστερία: «Δεν οφείλεται πουθενά αλλού παρά στην προπαγάνδα των δημοκρατικών αμερικανικών ΜΜΕ που χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό για να μαζεύεται λιγότερος κόσμος στις συγκεντρώσεις Τραμπ».

Μέσα σε όλη αυτή την ανοησία ας είμαστε σοβαροί: Οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούσαν πάντοτε το καταφύγιο των «απόκληρων» της ζωής -όπως και να ’χει είναι πιο ανώδυνο να επιρρίπτεις τα χάλια σου σε μία θεωρία συνωμοσίας, παρά στην αντανάκλαση της εικόνας σου στον καθρέφτη - και μία ολόκληρη μιντιακή και πολιτική μηχανή το έχει αντιληφθεί κινώντας, από το πρωί ως το βράδυ, τους απανταχού απόκληρους σαν μαριονέτες... Ο ακροατής του Rush Limbaugh ή ο τηλεθεατής του FOX NEWS θα καταπιεί το παραμύθι αμάσητο, θα στηθεί μπροστά στην οθόνη αναμένοντας εναγωνίως τη συνέχεια, θα σπεκουλάρει μασώντας πατατάκια και θα συσπειρώσει τα μεσάνυχτά του γύρω από τον εκάστοτε «διωκόμενο» ηγέτη - «θύμα» συνωμοσίας. Πώς το έλεγε ο Αμερικανός συγγραφέας Joseph Heller; «Η αλήθεια είναι οτιδήποτε ο κόσμος πιστέψει πως είναι η αλήθεια…». Ετσι ακριβώς!

Bill Gates: Ο ιθύνων νους!

Από τα βέλη των πάσης φύσεως συνωμοσιολόγων δεν ξέφυγε ούτε ο (πρώην) πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Bill Gates. Ο ιδρυτής της Microsoft είναι, λοιπόν, σύμφωνα με μία εξαίρετη θεωρία συνωμοσίας, ο «ιθύνων νους» πίσω από την εξάπλωση της επιδημίας με σκοπό -τι άλλο;- το οικονομικό κέρδος! Ναι (!) ο Bill Gates μας θέλει όλους νεκρούς για να βρει στη συνέχεια ο ίδιος το φάρμακο για τον κορωνοϊό αποκομίζοντας δισεκατομμύρια από την επιδημία και την όλη ιστορία! Τι κι αν ο Gates έχει δηλωμένο σκοπό ζωής την εξαφάνιση της ελονοσίας από τον πλανήτη και ξοδεύει ετησίως περί τα 38 δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση των ασθενειών και της παγκόσμιας φτώχειας;

Αυτό ήθελαν να πιστέψουν «όλης της Γης οι ψεκασμένοι» επειδή ο Gates σε ντοκιμαντέρ του NETFLIX τον Νοέμβριο του 2019, υποστήριξε πως η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα ενδέχεται να είναι η εμφάνιση μιας θανατηφόρου επιδημίας. Το δικαίωμα στη βλακεία είναι σίγουρα αναφαίρετο, ωστόσο οι δημιουργοί και οι οπαδοί τέτοιων θεωριών ξεπερνούν συχνά τα όριά της… Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν διαχρονικά προβλέψει διάφορα κρούσματα σε άρθρα, βιβλία και ταινίες και δεν χρειάζεται να είσαι επιδημιολόγος για να καταλάβεις ότι μια πυκνοκατοικημένη χώρα μπορεί εύκολα να αποτελέσει το χωνευτήρι μιας νέας μεταδοτικής ασθένειας. Κάποιος δε που ασχολείται με τον τρόπο δημιουργίας και εξάπλωσης των ασθενειών, όπως ο Gates, δεν είναι απίθανο να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον ένα μεταλλαγμένο στέλεχος ιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανδημία…

Η Προφητεία

«Ο κορωνοϊός είχε προβλεφθεί σε βιβλίο του 1981». Η παραπάνω φράση προκάλεσε τις τελευταίες εβδομάδες παροξυσμό στους συνωμοσιολόγους του Διαδικτύου: «Η ελίτ μας προειδοποιεί σαδιστικά με κρυφά μηνύματα στις ταινίες και στα βιβλία της, προτού κάνει τις βρωμιές της», «Τρομακτική ομοιότητα, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση», «Συλλάβετε αυτόν τον γ@@μημένο τον συγγραφέα κι άμα χρειαστεί σπάστε τον και στο ξύλο για να μάθουμε πόσα ξέρει για τον κορωνοϊό», διαβάσαμε μεταξύ άλλων σε σχόλια χρηστών βρετανικών tabloids. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Λίγο μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, χρήστης του Twitter ανακαλύπτει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του 1981 «The Eyes of Darkness» του Dean Koontz. Το εν λόγω απόσπασμα γίνεται viral καθώς η ομοιότητα με την ιστορία του Covid-19 είναι πράγματι παράξενη. Ο συγγραφέας περιγράφει έναν θανατηφόρο ιό, ονόματι «WUHAN 400», ο οποίος αναπτύχθηκε σε εργαστήρια της πόλης Wuhan -εκεί ακριβώς που στην πραγματικότητα εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του COVID-19…Το αποκορύφωμα όλων στο βιβλίο-βούτυρο στο ψωμί των συνωμoσιολόγων; Ο «WUHAN 400» είναι το ισχυρότερο βιολογικό όπλο των Κινέζων και χρησιμοποιείται για τη μαζική εκκαθάριση πληθυσμών!

Φυσικά υπάρχουν και σημαντικές διαφορές ανάμεσα στον υπαρκτό και στον φανταστικό ιό. Ο κορωνοϊός έχει θνησιμότητα 2%-3%, ο «WUHAN 400» 100%, συμπτώματα του πρώτου είναι βήχας, πυρετός και συνάχι, ενώ του δεύτερου η έκκριση μιας τοξίνης που «κυριολεκτικά τρώει τον ιστό του εγκεφάλου, προκαλώντας απώλεια ελέγχου της σωματικής λειτουργίας. Το θύμα απλώς παύει να έχει παλμό, λειτουργικά όργανα ή οποιαδήποτε δυνατότητα να αναπνεύσει».

Τα εύσημα ωστόσο της συνωμoσιολογίας ανήκουν δικαιωματικά σε εκείνον που υποστήριξε πως «το βιβλίο εκδόθηκε το 1981! Και πόσο μας κάνει 1+9+8+1; Δεκαεννιά! Δηλαδή το 2019, τη χρονιά που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο COVID-19 στο WUHAN!». Τέτοιος συνειρμός, τόση τρικυμία εν κρανίω, ούτε ο εθνικός μας συνωμοσιολόγος ή αλλιώς «Κάμερα σε μένα», Δημοσθένης Λιακόπουλος! Τι κι αν η ιστορία στην πρώτη εκδοχή του βιβλίου το 1981 λάμβανε χώρα στη Ρωσία και ο συγγραφέας του δέκα χρόνια αργότερα, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, τη μετέφερε στην Κίνα-μετονομάζοντας τον ιό από «Gorki-400» (ονομασία ρωσικής πόλης) σε «Wuhan-400» (ονομασία κινεζικής πόλης) θέλοντας να παρουσιάσει την τελευταία ως τον κυρίαρχο πλέον εχθρό της Αμερικής; Για τους συνωμοσιολόγους της φακής, κάτι τέτοια είναι ψιλά γράμματα…

Ένα πείραμα του Πενταγώνου

Μόσχα. Ο επικεφαλής του υπερεθνικιστικού κόμματος LDPR, Βλαντιμίρ Σιρινόφσκι, δηλώνει σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ότι ο κορωνοϊός δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα πείραμα του Πενταγώνου και των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών. Την άποψή του πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα ρωσικά τρολ «διασπείροντας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος από τη CIA και μέσω αυτού οι ΗΠΑ διεξάγουν οικονομικό πόλεμο κατά της Κίνας».

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στις παραπάνω θεωρίες συνωμοσίας. Στις 22 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ευρώπη και την Ευρασία, Phillip Rekker, «απαντά»: «Στόχος της Ρωσίας είναι, μέσω υπόγειων και κακόβουλων εκστρατειών, να σπείρει τη διχόνοια και να αποδυναμώσει τους θεσμούς των ΗΠΑ και τις συμμαχίες τους». Οι διαδικτυακές συζητήσεις παίρνουν φωτιά, η αντιπαράθεση φουντώνει και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η εκστρατεία παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό παρουσιάζει ομοιότητες με προηγούμενες θεωρίες συνωμοσίας που «γεννήθηκαν» στη Μόσχα, συμπεριλαμβανόμενης μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης της KGB τη δεκαετία του ’80 η οποία έπεισε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ότι Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του State Department χιλιάδες ηλεκτρονικοί λογαριασμοί -οι οποίοι προηγουμένως είχαν ταυτοποιηθεί ως κανάλια ρωσικής προπαγάνδας κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων, από τον πόλεμο στη Συρία μέχρι τις διαδηλώσεις στη Χιλή και τη Γαλλία με τις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων»- συντονισμένα, επί καθημερινής βάσεως αναρτούν ταυτόσημα μηνύματα αναφορικά με τον κορωνοϊό. Τους λογαριασμούς αυτούς τους διαχειρίζονται άνθρωποι, ανώνυμα, όχι διαδικτυακά ρομπότ , δημοσιεύοντας τις εν λόγω αναρτήσεις περίπου τις ίδιες ώρες σε Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Γαλλικά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η ρωσική καμπάνια συνωμοσιολογίας και παραπληροφόρησης δυσχεραίνει εκτός των άλλων την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ιού, ιδιαίτερα στην Αφρική και την Ασία, καθώς πλέον μεγάλο μέρος του εκεί πληθυσμού αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και καχυποψία την απάντηση της Δύσης στον ιό.

Κλείστε τις Τηλεοράσεις

Κι εκεί που νομίζεις πως έχεις δει κι έχεις ακούσει τα πάντα, το δαιμόνιο ελληνικό πνεύμα υπερίπταται όλων, υπενθυμίζοντάς σου πόσο περήφανος πρέπει να είσαι γι’ αυτό. Οι θεωρίες συνωμοσίας ανά τον κόσμο πολλές και διάφορες, καμιά τους ωστόσο δεν μπόρεσε να συμπτύξει την αιτία, τον σκοπό, τη διάσταση, το τέλος και τα όπλα κατά του Covid-19. Καμιά, εκτός από τη δική μας «made in Greece» θεωρία συνωμοσίας υπογεγραμμένη στο Twitter από τον πολυτάλαντο Σταμάτη Κραουνάκη: «Ο κορωνοβάιρους είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών. Κάποτε η ισπανική γρίπη θέρισε τη νεολαία. Τώρα θα θεριστούν οι μεγάλες ηλικίες. Στην Ιταλία οι Εντατικές δεν μπορούν να δεχτούν άλλους.

Το εμβόλιο υπάρχει, προϋπήρξε του ιού. Η πρωτεΐνη αυτή είναι ανίατη. Πας δεν πας νοσοκομείο τα τινάζεις. Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μόλις έχει επιτευχθεί ο στόχος. Συντονίστε την αντίσταση και κρατήστε τη βασική προφύλαξη. Κλείστε την τηλεόραση κι ανοίξτε τα παράθυρα. Η πρόπολη είναι σοβαρό γιατρικό, με πρόπολη πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για πλήρη αντισηψία. Οφείλουμε όσοι είμαστε νουνεχείς να αντισταθούμε στη διασπορά πανικού και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά σαν άνθρωποι. Ο,τι μαθαίνω σας το δίνω. Τα φιλιά μου με ζέση. Αντιστεκόμαστε στην παραπληροφόρηση. Μας στρέφουν το βλέμμα αλλού για να ξεπουλήσουν και τα ελάχιστα που μείναν όρθια. Είναι Ανοιξη». Τα κρατήσαμε όλα, πετάξαμε με σπαραγμό καρδίας τα γεμάτα ζέση φιλιά του, ο Σταμάτης έγινε αντικείμενου χλευασμού, η εν λόγω ανάρτηση αποσύρθηκε, η κακία σας έμεινε, εκείνος μασάει σφαίρες, εσείς τρώτε τα λυσσακά σας που το μήνυμά του πέρασε.

Δεν το πιστεύετε; Το είπε και ο ίδιος: «Σημασία έχει ότι το μήνυμα πέρασε. Και είναι ένα #Κλείστε τις Τηλεοράσεις κι Ανοιχτέ τα Παράθυρα# . Δεν φοβάμαι να πω αυτά που γνωρίζω όταν η κρατική μηχανή σιωπά επιμελώς αφήνοντας τους ανθρώπους έρμαια ενός φόβου. Με τα χρόνια έχω αρχίσει και διακρίνω τα βαμπίρ. Δεν δίνω αίμα εκεί. Είμαι σε πλήρη δημιουργικό οίστρο. Κι αυτό δεν αφήνει κανένα σκοτάδι να δράσει. Είναι όλα φως… Κατεβάστε τα όπλα αγάπες μου καλές. Μπορώ να τη μασήσω τη σφαίρα και να τη φτύσω. Κυττάχτε τους έρωτές σας τους ορφανούς και τρυφερέψτε με τα σπίτια σας. Περνάμε δύσκολες ώρες». Δύσκολες ώρες δεν λέτε τίποτα, κύριε Κραουνάκη! Αφόρητες μην μας τις κάνετε μόνο…

Τσάι, αλάτι, αλοιφές και όλα… σούπα!

Οι απανταχού «εγκέφαλοι» του πλανήτη δεν αρκέστηκαν μόνο σε θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με τα αίτια «γέννησης» του Covid-19 αλλά έπλασαν και δεκάδες γιατροσόφια με στόχο τη «θανάτωσή» του. Ξεκινώντας από τα πάτρια εδάφη, το φάρμακο ανακαλύφθηκε από τον Αμβρόσιο! Η υπέρτατη αυτή μορφή της Εκκλησίας σε ομιλία που εκφωνήθηκε κατά την Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών, στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας (Βερίνο), στις 6 Μαρτίου, τόνισε πως το φάρμακο για τον κορωνοϊό δεν είναι άλλο από τον αγιασμό: «Ο αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το καθετί. Οσοι τον παίρνουν με πίστη και τον γεύονται και τον μεταλαμβάνουν, γίνεται καθαρή η ψυχή και το σώμα τους. Ο κορωνοϊός είναι μολυσμός του σώματος. Εχω λοιπόν φάρμακο και για τον κορωνοϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό. Θα φροντίσετε να βρείτε ένα μπουκάλι, θα το γεμίσετε αγιασμό και όταν τελειώνει μη φοβηθείτε. Αν έχει λίγο, βάζετε νεράκι και γίνεται πάλι αγιασμός. Θα το χρησιμοποιείτε ψεκάζοντας τον εαυτό σας, βάζοντας στο στόμα σας και στα χέρια σας, αν φοβηθείτε ότι πιάσατε άρρωστο και κολλήσατε, θα λέτε “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με”».

Σε ανάλογο μήκος σχιζοφρενικού κύμματος κινήθηκε κι ένας ιεροκήρυκας από τη Νιγηρία, ο οποίος ωστόσο αντί αγιασμού πρότεινε στους απανταχού πιστούς μία… σούπα πιπεριάς! Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος και κοινοποιήθηκε στο What’s Up μεταξύ εκατομμυρίων χρηστών, ισχυρίστηκε πως το παραδοσιακό αυτό πικάντικο νιγηριανό πιάτο είναι η θεραπεία για τον κορωνοϊό. Πείτε «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με» και πάμε μέχρι το Capo Varde της Δυτικής Αφρικής όπου ένας Βραζιλιάνος -υποτίθεται - γιατρός σύστησε το τσάι μάραθου ως την απόλυτη θεραπεία από τον κορωνοϊό!

Το «γιατροσόφι» έγινε πιστευτό, με τη ζήτηση μάραθου στις τοπικές αγορές να χτυπάει κόκκινο, όπως κόκκινο χτύπησε και η αναδημοσίευση μιας θεωρίας που υποστηρίζει ότι το ξέπλυμα της μύτης με θαλασσινό νερό μπορεί να προλάβει αλλά και να θεραπεύσει από τον κορωνοϊό… Επιστρέφοντας πάλι στην Αφρική αξίζει να αναφερθεί η άποψη ότι «το σκόρδο θεραπεύει τον ιό όσο τίποτε άλλο», ενώ στα αξιοζήλευτα αυτά γιατροσόφια θα πρέπει να προστεθεί και η Ινδία όπου ένας εθνικιστής ακτιβιστής Χιντού συστήνει ούρα ή κοπριά από ινδικές αγελάδες ως το φάρμακο κατά του ιού. Και μια και περί κοπράνων ο λόγος, δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να παραλείψουμε την αλοιφή-«θαύμα» κατά του κορωνοϊού που συστήνει ανεπιφύλακτα στο κοινό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ο βουλευτής αλλά και πωλητής φαρμάκου για τη φαλάκρα και επιστολών του Ιησού (πάμε άλλη μία εκείνο το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με» ) ανακάλυψε λοιπόν την αλοιφή που «ούτε κορωνοϊό θα κολλήσετε» και «δεν θα φοβάστε τίποτα».

Ο Ελληνας πολιτικός που βρήκε το φάρμακο για τη φαλάκρα αλλά ξέχασε να το απλώσει στη δική του, συστήνει σε κάθε αφελή πως «με τη “Βυζαντινόν” αποτρέπετε κάθε μικρόβιο από τα χέρια σας. Είναι φυσικό, φόρμουλα με βότανα μέσα. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και θα είστε ok. Μετά, μπορείτε να κάνετε και 17 χειραψίες! Εχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών και κάποια από τα βότανα υπάρχουν μόνο στην Αυστραλία. Ούτε να φοβάσαι τον κορωνοϊό, ούτε ιώσεις, ούτε βακτήρια, ούτε τίποτα».

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με», και πάμε τέλος μέχρι το Ιράν, εκεί όπου 44 άνθρωποι έχασαν την περασμένη εβδομάδα τη ζωή τους πιστεύοντας σε θεωρίες όπως οι παραπάνω. Μία φήμη ήθελε την κατανάλωση οινοπνεύματος να βοηθά στη θεραπεία από τον ιό, ο κόσμος την ασπάστηκε, δεκάδες πέθαναν από δηλητηρίαση καταναλώνοντας νοθευμένο αλκοόλ. Το πράγμα θέλει υπευθυνότητα, μην πιστεύετε σε μαντζούνια και γιατροσόφια, ανοίξτε τα μάτια σας σε όσα συνιστούν οι ειδικοί και κλείστε κατάμουτρα την πόρτα σε θεωρίες συνωμοσίας και γιατροσόφια τσαρλατάνων. Μέσα στην όλη ιστορία και υστερία είναι κι αυτό μια αρχή…

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημοι δρόμοι στα βόρεια προάστια - Δείτε κυκλοφορίες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Να εξαιρεθούν οι δικαστές ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ το νέο μέτρο - Ξεκίνησαν οι έλεγχοι - Τι πρέπει να έχετε μαζί σας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ