Κορωνοϊός: Βοήθεια στην Ιταλία στέλνει ο ρωσικός στρατός

Κορωνοϊός: Βοήθεια στην Ιταλία στέλνει ο ρωσικός στρατός

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον Κόντε

nekroi_italias
Ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει από σήμερα να αποστέλλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα έπειτα από εντολή που έλαβε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πούτιν είχε χθες Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά την οποία ο Ρώσος ηγέτης προσέφερε υποστήριξη και βοήθεια υπό την μορφή ειδικών οχημάτων απολύμανσης και ειδικών για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της Covid-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.

Η Ιταλία κατέγραψε χθες σχεδόν 800 θανάτους από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, με τους οποίους ανήλθαν συνολικά σε σχεδόν 5.000.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία από σήμερα.

Η Ρωσία έχει καταγράψει η ίδια 306 κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα στη Μόσχα, και έναν θάνατο που σχετίζεται με τη νόσο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ραγδαία η αύξηση του αριθμού των νεκρών στην Ευρώπη

Κορωνοϊός - Λύγισε ο Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση όταν μίλησε για τις «μανάδες μας»

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 793 νέοι θάνατοι σε μια μέρα - Σχεδόν 5.000 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα