Κορωνοϊός: Ανοικτό το ενδεχόμενο διατίμησης αγαθών αφήνει ο Αδωνις Γεωργιάδης

Κορωνοϊός: Ανοικτό το ενδεχόμενο διατίμησης αγαθών αφήνει ο Αδωνις Γεωργιάδης

Εφόσον επιμείνουν φαινόμενα αισχροκέρδειας παρά τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπει η σχετική διάταξη της ΠΝΠ – Από αύριο στους δρόμους μικτά κλιμάκια ελεγκτών που έχουν ήδη συγκροτηθεί

adonis_georgiadis_koronoios
Να επιβάλει ακόμα και διατίμηση στα αντισηπτικά και τις μάσκες αφήνει πλέον ανοικτό ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην περίπτωση που εξακολουθήσουν να υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά παρά τα μέτρα που πλέον ενεργοποιούνται με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως είπε μάλιστα ο μόνος λόγος για τον οποίο ο ίδιος δεν έχει λάβει μία τέτοια απόφαση είναι διότι «εάν βάλεις ταβάνι στην τιμή ενός προϊόντος που έχει τεράστια ζήτηση παγκοσμίως, τότε κινδυνεύεις να μην έχεις επάρκεια, αφού όλοι θα σπεύσουν να τα εξάγουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, που συμπεριλαμβάνεται στην ΠΝΠ, προβλέπει την επιβολή ιδιαίτερα «τσουχτερών» προστίμων που θα κυμαίνονται από 1.000 έως 1 εκατ. ευρώ ανάλογα με την υπόθεση καθώς επίσης και την άσκηση ποινικών διώξεων.

Στους δρόμους από αύριο τα μικτά κλιμάκια ελεγκτών

Ήδη από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν έλεγχοι στην αγορά για τον εντοπισμό φαινομένων αισχροκέρδειας από μικτά κλιμάκια της ΓΓ Εμπορίας και Καταναλωτή του υπ. Ανάπτυξης, των περιφερειών και της ΕΛΑΣ που έχουν ήδη συγκροτηθεί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, είναι θέμα ημερών η αποκατάσταση της τροφοδοσίας της αγοράς με αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια καθώς όπως είπε ξεκίνησαν από σήμερα παραδόσεις από τα εργοστάσια που τα παράγουν. «Αρκεί βέβαια να τηρήσουν και τα σούπερ μάρκετ το πλαφόν των τριών τεμαχίων», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Άδωνις κατά Παπαδημούλη: Ντροπή σου, έπρεπε να είσαι σε καραντίνα, αντί να πας στο σούπερ μάρκετ!

Κορωνοϊός: Με μάσκα για νέα αυτοψία ο Άδωνις Γεωργιάδης - «Ψωνίστε όταν έχετε ανάγκη, όχι για να αποθηκεύσετε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ