Κορωνοϊός: Ψάχνουν το «νήμα» των κρουσμάτων που οδήγησε σε καραντίνα για τα δύο χωριά στην Κοζάνη

Κορωνοϊός: Ψάχνουν το «νήμα» των κρουσμάτων που οδήγησε σε καραντίνα για τα δύο χωριά στην Κοζάνη

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι φταίνε οι... γουναράδες

damaskinia-xorio-kozani
Με χωριά φαντάσματα μοιάζουν πλέον η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά, τα δύο χωριά του νομού Κοζάνης που από την Τρίτη τέθηκαν σε καραντίνα μετά από απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Τα δύο χωριά της Βορείου Ελλάδος βρέθηκαν στο «μάτι» του κορωνοϊού όταν πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκαν κρούσματα του φονικού ιού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα - ο 90χρονος από τη Δραγασιά Βοϊου και ο 53χρονος από τη Σιάτιστα Κοζάνης - και να νοσηλεύονται δεκάδες άλλοι.

Σύμφωναμε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο που επικαλείται μαρτυρίες συνδικαλιστών από τα σωματεία της Κοζάνης, όλα ξεκίνησαν όταν ένας 63χρονος, ένα από τα κρούσματα που νοσηλεύεται και είναι γιος του 90χρονου που πέθανε το περασμένο Σάββατο, ήρθε σε επαφή με άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία για ένα συνέδριο γουναράδων. Κατά τον κ. Γιαννάκο άλλα άτομα των χωριών ήρθαν σε επαφή με εκδρομείς που είχαν πάει στους Αγίους Τόπους κι ένα Λύκειο από το Άργος Ορεστικού Καστοριάς που είχε πάει εκδρομή στο Μιλάνο.

«Ο 63χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση είναι γιος του 90χρονου, ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό και είχε καταγωγή από τη Δραγασιά και άφησε την τελευταία του πνοή στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, το περασμένο Σάββατο. Ο 63χρονος, λοιπόν, ο οποίος έχει καφενείο στην περιοχή, δούλευε ως εργάτης τα Σαββατοκύριακα σε έναν γουναρά στην Καστοριά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γουναράς είχε πάει μαζί με άλλα 300 άτομα στην Ιταλία σε συνέδριο των γουναράδων. Προφανώς κόλλησε ο 63χρονος, ο οποίος δούλευε μαζί με τον γουναρά και στη συνέχεια κόλλησε και τον πατέρα του ο οποίος πέθανε και βέβαια πρέπει να ήρθε σε επαφή με αρκετό κόσμο εκεί στα δύο χωριά. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα άτομα των χωριών ήρθαν σε επαφή με εκδρομείς που είχαν πάει στους Αγίους Τόπους κι ένα Λύκειο από το Άργος Ορεστικού Καστοριάς που είχε πάει εκδρομή στο Μιλάνο» είπε στο protothema.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Η καραντίνα περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά, και προσέγγιση μόνο των συνεργείων των υπηρεσιών Υγείας αλλά και του δήμου για την τροφοδοσία των χωριών με τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ευρώπη: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η έλλειψη φαρμάκων» λέει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δύο χωριά της Κοζάνης

Κορωνοϊός - Κοζάνη: Ζωή σε καραντίνα για 80 κατοίκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ