Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά στην Ουχάν ο Τζινπίνγκ - «Ελέγχουμε την κατάσταση» είπε

Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά στην Ουχάν ο Τζινπίνγκ - «Ελέγχουμε την κατάσταση» είπε

Το επίκεντρο του κορωνοϊού επισκέφθηκε ο Κινέζος πρόεδρος - Το Πεκίνο έχει την κατάσταση υπό έλεγχο, δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ

jinping_maska
Την εστία της επιδημίας του κορωνοϊού, Ουχάν, επισκέφθηκε για πρώτη φορά ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, αφότου ξέσπασε η κρίση στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Φορώντας μάσκα, ο Κινέζος πρόεδρος εμφανίστηκε σε νοσοκομείο της κινεζικής πόλης, στο πλαίσιο της «επιθεώρησης» των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Ολόκληρη η επαρχία Χουμπέι τέθηκε σε καραντίνα από το πρώτο στάδιο της κρίσης.



O Σι Τζινπίνγκ έσπευσε να τονίσει πως το Πεκίνο έχει πλέον την κατάσταση υπό έλεγχο, όπως μεταδίδει το BBC.

Κλείσιμο
O Κινέζος πρόεδρος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Huoshenshan, το οποίο στήθηκε μέσα σε 10 ημέρες και, μέσω βίντεο, συνομίλησε με γιατρούς και ασθενείς.



Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας, τους αξιωματικούς, τους αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους τοπικούς αξιωματούχους και τους εθελοντές που έδωσαν μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Λίγο μετά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην πόλη Ουχάν, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας επιβεβαίωσαν ότι 14 από τα προσωρινά νοσοκομεία που είχαν στηθεί στην Κίνα έχουν κλείσει.

Την ίδια ώρα, οι αρχές στην επαρχία Χουμπέι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν σταδιακά να επιτρέπουν σε πολίτες περιοχών όπου ο κίνδυνος μόλυνσης θεωρείται μέσος ως χαμηλός να ταξιδεύουν ξανά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «CNBC», η Κίνα ανακοίνωσε 19 νέα κρούσματα και 17 νέους θανάτους στις 9 Μαρτίου, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 80.754 και τους θανάτους σε 3.136.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Τσεχία: Αναστέλλονται οι εκδηλώσεις με πάνω από 100 ανθρώπους

Κορωνοϊός στην Ιταλία: «Είναι σαν να έχουμε πόλεμο!» - Οι εφημερίδες γράφουν: Όλοι στο σπίτι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK