Εξαδάκτυλος για τέταρτη δόση εμβολίου: Η συμβουλή για τις ηλικίες 30 ως 60 πρέπει να είναι ατομική

Εξαδάκτυλος για τέταρτη δόση εμβολίου: Η συμβουλή για τις ηλικίες 30 ως 60 πρέπει να είναι ατομική

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας, την τέταρτη δόση του εμβολίου καθώς και για τον «Προσωπικό Γιατρό»

exadaktilos
Να συνεννοηθούν με τον γιατρό τους αναφορικά με το αν θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε στις «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της πανδημίας και την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, λίγες ώρες πριν από την έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό.

«Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση των ανθρώπων που είναι από 30 έως 60 δεν είναι ένα απλό πράγμα για να πούμε κάντε το ή μη το κάνετε», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας ότι «η συμβουλή για αυτές τις ηλικίες πρέπει να είναι ατομική».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cl3bbiu1akvd)


Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «από παρανόηση εγκαταλείψαμε το πιο απλό και το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας που είναι η χρήση της μάσκας», χαρακτηρίζοντας «αναστρέψιμη» τη διασπορά του κορωνοϊού τονίζοντας ότι μετά από δυόμιση χρόνια «ξέρουμε όλοι πώς προστατεύεται η υγεία μας και το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τη μετάδοση».

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας για να μην χρειαζόμαστε το πρόστιμο για να το πράξουμε», είπε και πρόσθεσε ότι «τη μάσκα ως κοινωνία θα έπρεπε ήδη να την έχουμε επαναφέρει», υποστηρίζοντας ότι τα αυστηρά μέτρα όπου εφαρμόστηκαν, απέτυχαν.

Τέλος, μιλώντας για τον «Προσωπικό Γιατρό» που ξεκινάει αύριο, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι στόχος είναι όλοι οι Έλληνες να αποκτήσουν έναν γιατρό αναφοράς.


Ειδήσεις σήμερα:

Βρίσκει νέους τρόπους για να «ξεγλιστρήσει» από το αντιικό Paxlovid της Pfizer ο κορωνοϊός

«Βαθύ κόκκινο» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Απώλειες άνω του 2% σε Φρανκφούρτη και Παρίσι

Η Γουινόνα Ράιντερ σε μια κατάθεση ψυχής: Ο χωρισμός με τον Ντεπ, η ψυχοθεραπεία, η κλοπή και η λύτρωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ