Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Προχωράει «το συντομότερο δυνατό» η εξέταση του Moderna για παιδιά κάτω των 6 ετών

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Προχωράει «το συντομότερο δυνατό» η εξέταση του Moderna για παιδιά κάτω των 6 ετών

Η Moderna κατέθεσε τη σχετική αίτηση την Πέμπτη - Στον FDA σκέφτονταν να περιμένουν και την ανάλογη αίτηση της Pfizer για να κάνουν συγκρίσεις - Η προοπτική αυτή, όμως, εγκαταλείφθηκε

moderna_emvolio
Στην εξέταση των δεδομένων που έχει καταθέσει η Moderna για την χορήγηση του εμβολίου της κατά της Covid στα παιδιά κάτω των έξι ετών θα προχωρήσει ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ανεξάρτητα από το πότε η Pfizer θα υποβάλει τα δικά της δεδομένα για τον ίδιο σκοπό.

Ο FDA εξέταζε το ενδεχόμενο να ελέγξει τα δεδομένα της Moderna για τα παιδιά κάτω των έξι ετών, τα οποία υποβλήθηκαν για έγκριση επείγουσας χρήσης την Πέμπτη, παράλληλα με τα δεδομένα της Pfizer, τα οποία αναμένεται να υποβληθούν τις επόμενες εβδομάδες, ώστε τα δυο εμβόλια να συγκριθούν άμεσα το ένα με το άλλο.

Όμως την Πέμπτη, ο Επίτροπος του FDA, Robert Califf, δήλωσε ότι ο Οργανισμός δεν θα «καθυστερήσει» την αίτηση Moderna, ώστε να περιμένει την Pfizer.

«Οι περισσότεροι από τους εμπειρογνώμονες με τους οποίους έχω μιλήσει θα προτιμούσαν τα δυο εμβόλια να εξεταστούν μαζί. Αλλά αν δεν υποβληθούν ταυτόχρονα, τότε δεν πρόκειται να καθυστερήσει η εξέταση στην αίτηση της Moderna», δήλωσε ο Califf.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε επίσης στο ABC News ότι ο FDA θα ενεργήσει «όσο το δυνατόν ταχύτερα» για να εγκρίνει το εμβόλιο Moderna. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση και ότι η αίτηση θα κριθεί «επί της ουσίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Πολύ σύντομα νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης για την ενέργεια

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό και Μικολάιβ - «Χτυπήσαμε» 114 στόχους ανακοίνωσε η Μόσχα

Σε πάνω από ένα χρόνο θα γίνει η δίκη, δεν υποχωρούμε στο αίτημα αποφυλάκισης, λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ