Κορωνοϊός: H Moderna θα υποβάλλει αίτηση έγκρισης εμβολίου για παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών

Κορωνοϊός: H Moderna θα υποβάλλει αίτηση έγκρισης εμβολίου για παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών

Το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις των 25 μικρογραμμαρίων η καθεμία – Οι κλινικές δοκιμές «έδειξαν ισχυρή απόκριση αντισωμάτων»

moderna_emvolio
To πράσινο φως για τη χορήγηση ενός εμβολίου κατά της Covid- 19 σε μωρά έξι μηνών έως και παιδιά 6 ετών ελπίζει να λάβει από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές η φαρμακευτική εταιρεία Moderna.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία αναφέρει ότι, τις επόμενες εβδομάδες θα υποβάλει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να λάβει την έγκριση ενός εμβολίου δύο δόσεων- 25 μικρογραμμαρίων η κάθε δόση.

Σύμφωνα με τους New York Times, η ποσότητα αυτή αποτελεί το 25% των δύο πρώτων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοιού που έλαβαν οι ενήλικες, όπως αναφέρει η εταιρεία.

«Δεδομένης της ανάγκης για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 σε βρέφη και μικρά παιδιά, συνεργαζόμαστε με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές για να υποβάλουμε αυτά τα δεδομένα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ .

Στις κλινικές δοκιμές, οι δύο δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν με διαφορά 28 ημερών σε 2.500 βρέφη και μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως και 2 ετών και σε 4.200 παιδιά, ηλικίας 2 έως 6 ετών.

Οι δόσεις του εμβολίου της Moderna σε βρέφη και μικρά παιδιά «έδειξαν μια ισχυρή απόκριση αντισωμάτων» παρόμοια με αυτή των ενηλίκων, με «ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας», όπως επισημαίνει η εταιρεία.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων του εμβολίου ήταν 43,7% σε βρέφη και παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 2 ετών και 37,5% ,σε παιδιά από 2 έως 6 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν αναφέρθηκαν κρούσματα της COVID-19 με σοβαρά συμπτώματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας θα επιστραφούν στον προϋπολογισμό με έκτακτη φορολόγηση


Πούτιν: Η Ρωσία θέλει να πουλάει φυσικό αέριο στην Ευρώπη σε ρούβλια


Συνελήφθη στον Πειραιά ο Βασίλης Δημάκης, είχε σπάσει το βραχιολάκι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ