Κορωνοϊός - Γερμανός υπουργός Υγείας: Περάσαμε την κορύφωση της Omicron, εφικτή η σταδιακή άρση περιορισμών

Κορωνοϊός - Γερμανός υπουργός Υγείας: Περάσαμε την κορύφωση της Omicron, εφικτή η σταδιακή άρση περιορισμών

Ενόψει της αυριανής διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, έχει ήδη διαρρεύσει η πρόταση του ομοσπονδιακού κράτους για σταδιακή άρση πολλών περιορισμών

germania_covid1
Σε τροχιά χαλάρωσης μέτρων βρίσκονται πολλές χώρες του πλανήτη λόγω του ότι έχουν γίνει ορατά σημαδια αποκλιμάκωσς της υγειονομικής κρίσης  με τον αριθμό των κρουσμάτων στις περισσότερες περιπτώσεις να παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις. Τα τελευταία δεδομένα για την πανδημία οδηγούν μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας να μιλά για την εμφάνιση της ενδημικής φάσης του ιού σε λίγο διάστημα

«Περάσαμε την κορύφωση του κύματος της παραλλαγής "Όμικρον" σχεδόν ακριβώς την ημέρα που είχα προβλέψει πριν από έναν μήνα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και επισήμανε ότι, κατά συνέπεια, είναι πλέον εφικτή κάποια «μέτρια» χαλάρωση των περιορισμών.

Ενόψει της αυριανής διάσκεψης των Πρωθυπουργών των κρατιδίων με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, έχει ήδη διαρρεύσει η πρόταση του ομοσπονδιακού κράτους για σταδιακή άρση πολλών περιορισμών έως τις 20 Μαρτίου.

«Τις στηρίζω πλήρως», δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ σήμερα στην εφημερίδα BILD. Έως τις 20 Μαρτίου «θα ανασταλεί η ισχύς των πιο αυστηρών προστατευτικών μέτρων», εξήγησε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη χαλάρωση, «προκειμένου να μη διακινδυνεύσουμε νέα άνοδο των κρουσμάτων».

Στις 18 Ιανουαρίου ο Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος είναι και καθηγητής επιδημιολογίας, είχε προβλέψει ότι το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον» θα κορυφωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Εκ του αποτελέσματος, σημείωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στους επιστήμονες που δημιούργησαν μοντέλο υπολογισμού της πορείας της πανδημίας, «φαίνεται πόσο καλά λειτουργεί το μοντέλο των Μάιερ και Μπρόκμαν».

Επιπλέον, τόνισε, κατέστη δυνατόν να ληφθούν εγκαίρως αποτελεσματικά μέτρα που είχαν ως αποτέλεσμα να μειώσουμε σημαντικά τον αριθμό των θανάτων και να περάσουμε αυτό το κύμα καλύτερα από ό,τι άλλες χώρες. «Θα πρέπει να αναγνωρίσουν όλοι ότι κάτι λειτούργησε εδώ», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Belh@rra: Για τη δική μας παράταξη, υπέρτατος αυτοσκοπός είναι η άμυνα της χώρας

Μένιος Φουρθιώτης: Πώς πιάστηκε στη «φάκα» και επιστρέφει ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού

Διονύσης Χαριτόπουλος: Οι άγνωστες ιστορίες για τον Άρη Βελουχιώτη και τους αντάρτες του 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK