ΠΟΥ: Η μικρότερη σοβαρότητα της «Omicron» μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη

ΠΟΥ: Η μικρότερη σοβαρότητα της «Omicron» μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη

Η ισχυρή ανοσία και η μικρότερη σοβαρότητα της Omicron παίζουν ρόλο στην έξοδο από την πανδημία - «Μόνιμη ειρήνη» με το τέλος του χειμώνα βλέπει ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ

eu_covid_end_xr
Ενθαρρυντικές είναι οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που βλέπουν ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να βγει από την πανδημία.

Χάρη στην ισχυρή ανοσία σε όλη την Ευρώπη και τη μικρότερη σοβαρότητα της Omicron, η ήπειρος βλέπει μια ανάπαυλα συγκρίσιμη με μια «κατάπαυση του πυρός» που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας της Covid-19, εκτίμησε σήμερα το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Συνεχίζοντας τη χρήση μεταφορών, πρόσθεσε: «Αυτή η περίοδος πιο αυξημένης προστασίας πρέπει να θεωρηθεί μία “κατάπαυση του πυρός” που θα μπορούσε να μας φέρει μία μόνιμη ειρήνη». Είναι ένας συνδυασμός της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια, του τέλους του χειμώνα και της λιγότερο επικίνδυνης παραλλαγής Omicron.

Η ανοσία πρέπει να διατηρηθεί με τον εμβολιασμό

Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορέσει να διαρκέσει παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ανοσία θα διατηρηθεί με τη συνέχιση των εκστρατειών εμβολιασμού και της επιτήρησης νέων παραλλαγών, διευκρίνισε ωστόσο, καλώντας τις υγειονομικές αρχές να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Στην εν λόγω περιφέρεια, που αριθμεί 53 χώρες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στην κεντρική Ασία, οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με την Omicron.

Σχεδόν 12 εκατ. νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Το σχέδιο του «El professor» και στο… σπίτι της η Άσπα - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Στην Αδριατική για γυμνάσια το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman εν μέσω των εντάσεων Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο «μαξιλαροπόλεμος» γίνεται μαχητικό άθλημα: Οι πρώτοι επαγγελματίες πρωταθλητές της Φλόριντα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK