Ο «μαξιλαροπόλεμος» γίνεται μαχητικό άθλημα: Οι πρώτοι επαγγελματίες πρωταθλητές της Φλόριντα - Δείτε βίντεο
Στο Pillow Fight Championship κάθε νικητής έλαβε ως έπαθλο την αντίστοιχη ζώνη και 5.000 δολάρια – Η Ιαπωνική έκδοση του αθλήματος και οι… Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024
Ένα από τα αγαπημένα... σπορ των παιδιών λίγο πριν πέσουν για ύπνο, ο γνωστός «μαξιλαροπόλεμος» έγινε μαχητικό άθλημα.
Επαγγελματίες αθλητές από άλλα μαχητικά σπορ έβαλαν τα μασελάκια τους, πήραν τα μαξιλάρια τους και συμμετείχαν στο ΠρωτάθλημαPillow Fightπου διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (29/1) στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Εκεί 16 άνδρες και οκτώ γυναίκες διαγωνίστηκαν μέχρι να αναδειχθεί ένας πρωταθλητής. Οι συμμετέχοντες φορούσαν προστασία και χρησιμοποιούσαν ειδικά κατασκευασμένα μαξιλάρια για να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Μάλιστα κάποιοι φρόντισαν να το κάνουν να θυμίζει.... θεατρική παράσταση.
Η Βραζιλιάνα Ιστέλα Νούνιες κέρδισε την Αμερικανίδα Κένταλ Βόλκερ στον τελικό των γυναικών.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο μαξιλαροπόλεμος ή pillow fighting προτάθηκε ως ένα από τα πιθανά αθλήματα για να αντικαταστήσουν την ιππασία στο μοντέρνο πένταθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
Οι ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη χώρα που ασχολήθηκε αγωνιστικά με τον «μαξιλαροπόλεμο», καθώς ήδη στην Ιαπωνία και στην πόλη Ito στην περιοχή της Shizuoka, ο μαξιλαροπόλεμος έχει πάει σε εντελώς άλλο επίπεδο.
Έχει γίνει κανονικό άθλημα εδώ και καιρό με την ονομασία makura-nage. Το παιχνίδι ξεκινά με τους πέντε παίκτες που βρίσκονται αρχικά σε στάση ύπνου να πηδούν όρθιοι όταν ακουστεί το σφύριγμα. Στην συνέχεια αρπάζουν από ένα μαξιλάρι και ξεκινούν τον αγώνα που διεξάγεται σε 2 σετ των 2 λεπτών, και στόχος είναι να προστατευθεί ο αρχηγός της κάθε ομάδας η οποία ταυτόχρονα προσπαθεί να χτυπήσει τον αρχηγό της άλλης ομάδας.
Η επίσημη στολή ονομάζεται yukata και το παιχνίδι παίζεται σε ένα δωμάτιο καλυμμένο με τατάμι.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας