Κορωνοϊός - Ισραήλ: Εντόπισαν έγκυο που προσβλήθηκε ταυτόχρονα από γρίπη και κορωνοϊό

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Εντόπισαν έγκυο που προσβλήθηκε ταυτόχρονα από γρίπη και κορωνοϊό

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα τοπική εφημερίδα στο Ισραήλ - Το βαθμό νοσηρότητας της ταυτόχρονης παρουσίας των δυο ιών στον ανθρώπινο οργανισμό μελετούν στο υπουργείο Υγείας του Ισραήλ - Ανεμβολίαστη η γυναίκα, που δεν παρουσίασε βαριά συμπτώματα

emvoliasmos_israel
Τη μοναδική γνωστή μέχρι στιγμής περίπτωση ασθενή που έχει νοσήσει ταυτόχρονα με γρίπη και κορωνοϊό, αποκαλύπτει εφημερίδα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Υediot Ahronot, μια γυναίκα που τις προηγούμενες ημέρες μπήκε στο Ιατρικό Κέντρο Rabin της πόλης Πέταχ Τίκβα για να γεννήσει, διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί και από τους δυο ιούς.



Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξετάζει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τη μοναδική αυτή περίπτωση της «Florona» (από τις λέξεις flu και corona), χωρίς να έχει προσδιορίσει αν η ταυτόχρονη παρουσία τους στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν «κολλήσει» και τους δυο ιούς.

Κλείσιμο
Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση και σήμερα Παρασκευή επρόκειτο να λάβει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ αντιμετώπισε ένα νέο κύμα γρίπης, με 1.849 ασθενείς να εισέρχονται στα νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα «έκρηξη» με 40.560 κρούσματα, 17.000 στην Αττική - Στους 76 οι θάνατοι

Ο ΕΟΠΥΥ θα διακόπτει τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές που δεν θα αναλαμβάνουν περιστατικά Covid

Πώς αποχαιρετά ο πλανήτης το 2021 - Διαφορετική και η φετινή παραμονή με μέτρα και περιορισμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network