Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων: Οι ιερείς δεν θα πρέπει να παίρνουν τον κόσμο στον λαιμό τους

Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων: Οι ιερείς δεν θα πρέπει να παίρνουν τον κόσμο στον λαιμό τους

Η προσωπική του περιπέτεια υγείας και η μάχη με τον κορωνοϊό - Το εμβόλιο του επέτρεψε να περάσει τον ιό σαν μία απλή γρίπη - Δείτε βίντεο

mitropolitis-xanthis-5
Τη σταθερή του θέση υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού επανέλαβε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, τονίζοντας πως είναι «μονόδρομος» και υπογραμμίζοντας πως οι ιερείς δεν θα πρέπει να «παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης τόνισε πως «συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία» για να συνεχίσει αναφερόμενος και στην προσωπική του περιπέτεια υγείας. Ο μητροπολίτης παρότι εμβολιασμένος νόσησε, ωστόσο το εμβόλιο ήταν αυτό που του επέτρεψε να περάσει τη νόσο σαν μία απλή γρίπη.

«Βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων που είναι εμβολιασμένοι και νοσούν γιατί δεν είναι άτρωτοι από τον κορωνοϊό, αλλά το περνούν με πολύ ήπια συμπτώματα. Ένας εξ αυτός ήμουν και εγώ που νόσησα ενώ είχα κάνει και τα δύο εμβόλια. Έμεινα σε καραντίνα 10 ημέρες αλλά το πέρασα σαν μία απλή γρίπη» εξήγησε ο Μητροπολίτης στη Δημόσια Τηλεόραση.

«Για αυτό η εκκλησία συνιστά, από ποιμαντικό ενδιαφέρον στους πολίτες να εμβολιαστούν. Γιατί μας το λένε οι υπεύθυνοι της υγείας και το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές ότι σε θέματα υγείας θα πρέπει να ακούμε τους γιατρούς και κανέναν άλλον» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cghgk6kbvlgp-sf)


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα: Δείτε αναλυτικά

Πρώην σύντροφος Παναγιωτόπουλου: Ήταν πιεστικός, ήθελε να κάνουμε όλα τα ακραία που έβλεπε στις πορνοταινίες

Κέλι ΛεΜπροκ: Η «Γυναικάρα με τα Κόκκινα» αποκαλύπτει γιατί εγκατέλειψε το Χόλιγουντ πριν 25 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα