Βρετανία: Το 30% των νέων κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι της μετάλλαξης «Omicron» - Φόβοι για νέους περιορισμούς

Βρετανία: Το 30% των νέων κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι της μετάλλαξης «Omicron» - Φόβοι για νέους περιορισμούς

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η παραλλαγή της Όμικρον θα μπορούσε να γίνει κυρίαρχη μέσα σε λίγες μέρες, προκαλώντας ανησυχίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πατήσει ξανά το... κουμπί πανικού

068_AA_04122021_538687
Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που ο ΠΟΥ την έχει βαφτίσει «Omicron», αποτελεί ήδη το 30% των νέων κρουσμάτων στο Λονδίνο , σύμφωνα με εμπιστευτικά στοιχεία που δόθηκαν στους υπουργούς και τα οποία υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει η Βρετανία ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου παραβρέθηκαν σήμερα σε εκτακτη συνάντηση της Cobra για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για την καταπολέμηση της πανδημίας και να αναλύσουν τα νέα στοιχεία για το νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος .

Ο γραμματέας Κοινοτήτων Μάικλ Γκόουβ , ο οποίος πραγματοποίησε την ενημέρωση ουσιαστικά αφού βρέθηκε θετικός και ο ίδιος, προειδοποίησε ότι η τρέχουσα κρίση είναι «βαθιά ανησυχητική», ονομάζοντας το Λονδίνο και τη Σκωτία ως «hotspot».

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η παραλλαγή της Όμικρον θα μπορούσε να γίνει κυρίαρχη μέσα σε λίγες μέρες, προκαλώντας ανησυχίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πατήσει ξανά το... κουμπί πανικού.

london_cristmas


Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη εισαγάγει την εφεδρική στρατηγική του Plan B, επιβάλλοντας εκ νέου την τηλεργασία και καθιστώντας τις μάσκες προσώπου υποχρεωτικές σε περισσότερους χώρους. Οι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να αποκλείσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω δράσης.

Οι πιο σκληρές επιλογές θα μπορούσαν να επαναλάβουν αυτές που εισήχθησαν τα περασμένα Χριστούγεννα ενόψει του δεύτερου κύματος, το οποίο ουσιαστικά ακύρωσε τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια που ζουν σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την μετάλλαξη «Άλφα», όπως το Λονδίνο.

Πάντως για την ώρα οι νοσηλείες και οι θάνατοι στην πρωτεύουσα παραμένουν σε σταθερό επίπεδο.

Κλείσιμο
λονδινο



Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: «Την έδερνε κάθε μέρα» λέει συγγενής της 29χρονης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο σύζυγός της

Casa de Papel... the end: Ο Berlin αποχαιρετά με Πειραιά και Ολυμπιακό... «Γι' αυτούς που δεν τα παρατούν»

Γυμνή... πρόκληση ισορροπίας από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ciara - Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα