Κορωνοϊός: Η Τσεχία επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60

Κορωνοϊός: Η Τσεχία επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου – Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για υγειονομικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς

emvolio_korwnoios
Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, αλλά και υγειονομικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς παίρνει η Τσεχία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων στον κόσμο.

«Βλέπουμε πως οι άνθρωποι μιας ορισμένης ηλικίας αποτελούν την πλειονότητα αυτών που νοσηλεύονται και βρίσκονται στις μονάδες εντατικής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεχ.

Ο νέος κανονισμός εγκρίθηκε μόλις μία εβδομάδα πριν αναλάβει καθήκοντα μια νέα κυβέρνηση στην Τσεχία.

Ο διάδοχος του Άνταμ Βόιτεχ στο υπουργείο Υγείας, ο Βλάστιμιλ Βάλεκ, έχει ήδη δηλώσει πως είναι αντίθετος στον υποχρεωτικό χαρακτήρα του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και επιθυμεί να τροποποιήσει τη νομοθεσία.

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραφε 981 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 ανθρώπους στη διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων μετά τη γειτονική της Σλοβακία.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα, ο οποίος κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, πρόκειται να συναντηθεί και πάλι τη Δευτέρα με τον αρχηγό του κράτους Μίλος Ζέμαν για να συμφωνήσουν την ημερομηνία της ορκωμοσίας του συνόλου της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιώργος Τράγκας


ΕΜΥ: Το δελτίο επιδείνωσης καιρού αναβαθμίστηκε σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Yποχρεωτικός έγινε ο εμβολιασμός των υγειονομικών και στην Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ