ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Pfizer/BioNTech: Νωρίτερα μία τέταρτη δόση του εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Pfizer/BioNTech: Νωρίτερα μία τέταρτη δόση του εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Οι δηλώσεις Μπουρλά και η αναμονή για τα νέα δεδομένα λόγω της παραλλαγής Όμικρον – Δείτε βίντεο

omicron_nea_krousmata_xr
Την πιθανότητα να χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανάλογα με την εξέλιξη και την δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον επισημαίνει η Pfizer/Biontech.

Όπως αναφέρει η Washington Post, η νέα παραλλαγή Omicron θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα οι άνθρωποι να χρειαστούν μια τέταρτη δόση εμβολίου νωρίτερα από το αναμενόμενο, δήλωσαν την Τετάρτη στελέχη του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer.

Η ενισχυτική δόση είναι πιθανό να βοηθήσει στον έλεγχο της παραλλαγής, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία είπε ότι τα πρώιμα εργαστηριακά πειράματα υποδηλώνουν ότι το τυπικό σχήμα δύο δόσεων εξακολουθεί να παρέχει κάποια προστασία έναντι σοβαρής ασθένειας από την παραλλαγή.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο Associated Press την Τετάρτη. Σχεδόν όλοι τους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, είπε. Σε άλλο σημείο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι έχουν αναφερθεί κρούσματα της Όμικρον σε 57 χώρες μέχρι στιγμής.

Μπουρλά στο CNBC: Νομίζω θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, είχε προβλέψει ότι μια τέταρτη δόση μπορεί να χρειαστεί 12 μήνες μετά από μια τρίτη λήψη. Αλλά είπε στο CNBC ότι το χρονοδιάγραμμα ίσως χρειαστεί να μετακινηθεί προς τα πίσω. Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της εταιρείας είπε πρόσφατα ότι μια τέταρτη δόση είναι πιθανό να είναι απαραίτητη.

Με την εκστρατεία χορήγησης της τρίτης δόσης να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο επικεφαλής της Pfizer ανέφερε πως περιμένει να δει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις, ειδικά για την Omicron.


«Όταν θα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Omicron καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Συνεχίζοντας, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά  σε εκπομπή του CNBC, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα δεδομένα θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.



Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: «Την έδερνε κάθε μέρα» λέει συγγενής της 29χρονης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο σύζυγός της

Αδιανόητο περιστατικό στην Πιερία: Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου!

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Αποτελείωσε τον 66χρονο με αεροβόλο - Λέει ότι είναι άρρωστος σε τε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ