Αυτή είναι η παραλλαγή Όμικρον μέσα από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

Αυτή είναι η παραλλαγή Όμικρον μέσα από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

Δείτε την ηλεκτρονική μικρογραφία ενός κυττάρου (Vero E6) από το νεφρό ενός πιθήκου που μολύνθηκε με το συγκεκριμένο στέλεχος

omicron
Το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα μια εικόνα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, η οποία λήφθηκε μέσω ηλεκτρονικού μικροσκοπίου.

Επιστήμονες στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων παθολόγων και ιολόγων, κατάφεραν να λάβουν μια ηλεκτρονική μικρογραφία ενός κυττάρου (Vero E6) από το νεφρό ενός πιθήκου που μολύνθηκε με το συγκεκριμένο στέλεχος. Στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο δημοσίευσε τις εικόνες χαμηλής και υψηλής μεγέθυνσης.

Στη χαμηλή μεγέθυνση, η εικόνα δείχνει τη ζημιά στα κύτταρα με διογκωμένα κυστίδια που περιέχουν μικρά, μαύρα ιικά σωματίδια, όπως εξήγησαν οι ερευνητές. Οι εικόνες υψηλής μεγέθυνσης δείχνουν συγκεντρώσεις ιικών σωματιδίων με «ακίδες» σχήματος κορώνας στην επιφάνειά τους.

omicron


Σύμφωνα με την Standard, οι ερευνητές του τμήματος Μικροβιολογίας κατάφεραν να απομονώσουν την «όμικρον» από κλινικά δείγματα, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίων κατά του νέου στελέχους.

Κλείσιμο
Το στέλεχος Όμικρον εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική, στα τέλη Νοέμβρη. Η συγκεκριμένη παραλλαγή περιέχει περισσότερες μεταλλάξεις (32)  της πρωτεϊνης ακίδας από όλα τα προηγούμενα στελέχη, κάτι που μπορεί να υπονομεύει την ανοσιολογική απόκριση του οργανισμού και να ευνοεί την ταχύτητερη μετάδοση.


Ειδήσεις σήμερα:

Έλληνας αστυνομικός στον Έβρο: «Μας συνέλαβαν πριν την προειδοποιητική πινακίδα»

«Ψάχνονται» στον ΣΥΡΙΖΑ με τις εξελίξεις στον ΚΙΝΑΛ - Τι λένε στελέχη της Κουμουνδούρου

Επικίνδυνη ή όχι η «Όμικρον»; Σε σύγχυση οι ειδικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ