Ηλίας Μόσιαλος: Πώς έπεισε ταξιτζή στην Αθήνα να κάνει το εμβόλιο

Ηλίας Μόσιαλος: Πώς έπεισε ταξιτζή στην Αθήνα να κάνει το εμβόλιο

«Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες» σημειώνει ο καθηγητής του LSE

mosialos
Μια εκτενή συζήτηση με έναν οδηγό ταξί με θέμα τον εμβολιασμό είχε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος, που όπως επισήμανε στο Facebook, μάλλον τον έπεισε να εμβολιαστεί. Μάλιστα όπως σημειώνει, «οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες».

Αναλυτικά, ο κ. Μόσιαλος αναφέρει:

«Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρατόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος. Εξήγησα γιατί δεν είναι.

Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες ή εβδομάδες και μετά διαλύεται.

Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μου το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών.

Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες. Νομίζω ότι τον έπεισα να κάνει το εμβόλιο».

Μόλις συζήτηςα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο...

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Friday, December 3, 2021



Ειδήσεις σήμερα:

50.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης έκλεισαν οι 60+ μέσα σε τρεις μέρες


Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να αποφυλακιστεί πριν το 2027


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που «εγκατέλειψε» το 4χρονο κοριτσάκι σε χαρτόκουτο στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK