Μετάλλαξη Όμικρον: Βρέθηκε θετικός μετά από τέσσερα τεστ o «ασθενής 0» στην Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Βρέθηκε θετικός μετά από τέσσερα τεστ o «ασθενής 0» στην Ελλάδα

Ο 40χρονος Έλληνας, μόνιμος κάτοικος του Γιοχάνεσμπουργκ, ήρθε αεροπορικώς στη χώρα στις 26 Νοεμβρίου - Είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του στα Χανιά

astheniszero
Tα Χανιά είναι πρώτη περιοχή της χώρας που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας.

Πρόκειται για έναν 40χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο του Γιοχάνεσμπουργκ, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική. Ταξίδεψε αεροπορικώς στη χώρα μας στις 26 Νοεμβρίου προτού εμφανιστούν τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Αφρική προκειμένου να δει τους γονείς του, όπως κάνει κάθε χρόνο, και να δει από κοντά τον πατέρα του που έχει υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Σύμφωνα με άτομο από το φιλικό περιβάλλον του 40χρονου, το οποίο μιλάει στο protothema.gr, ο 40χρονος άντρας εντοπίστηκε θετικός μετά από τέσσερα τεστ που χρειάστηκε να κάνει μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα παρόλο που έχει κάνει όλα τα εμβόλια. Είναι ασυμπτωματικός, είναι σε καραντίνα και ευελπιστεί να τελειώσει η περιπέτεια με την υγεία του για να επιστρέψει και πάλι στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο άντρας βρίσκεται σε καραντίνα στο Κολιμπάρι Χανίων και γίνεται ιχνηλάτηση τόσο στους συγγενείς του όσο και στους υπόλοιπους ταξιδιώτες που ταξίδεψαν μαζί του μέσα στο αεροπλάνο. Μέχρι στιγμής κανείς από τους συγγενείς του δεν είναι θετικός ενώ όλοι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ: Τα τελευταία χαρτιά και οι κρυφοί άσοι των υποψηφίων πριν τη μάχη της Κυριακής

Η «Όμικρον» αλλάζει τα δεδομένα στην Ευρώπη, στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας στην Ελλάδα

Ο Μέσι πιάστηκε κορόιδο αγοράζοντας με 30 εκατ. ξενοδοχείο που θα κατεδαφιστεί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα