Κορωνοϊός – Κιουμής: Εφιαλτική πρόβλεψη για 800 διασωληνωμένους στα μέσα Δεκεμβρίου

Κορωνοϊός – Κιουμής: Εφιαλτική πρόβλεψη για 800 διασωληνωμένους στα μέσα Δεκεμβρίου

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή και η πιστή εφαρμογή τους θα φρενάρει τη διασπορά - Στο 90-10 η αναλογία ανεμβολίαστων ακι εμβολιασμένων όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ - Δείτε βίντεο

covid_meth_art
Σοκαριστική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και πνευμονολόγου στο ΓΝΘ «Παπανικολάου», Ιωάννη Κιουμή ο οποίος μιλά για πάνω από 800 διασωληνωμένους έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης, αναφερόμενος στους 608 διασωληνωμένους που καταγράφηκαν χθες, σημείωσε πως «η χθεσινή εικόνα, όπως αποτυπώθηκε, θυμίζει τις περσινές ημέρες. Πιστεύω ότι έχουμε μπει σε μία περίοδο επιπέδωσης των κρουσμάτων, όμως η πίεση στις ΜΕΘ και οι θάνατοι θα εξακολουθήσουν να ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες και αυτό είναι μία τραγωδία».

«Δυστυχώς πέρυσι ναι μεν δεν είχαμε τα εμβόλια, αλλά δεν είχαμε και τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία μολύνει περισσότερο εύκολα τους ανθρώπους». Σύμφωνα με τον κ. Κιουμή, μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται να αυξηθούν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι.

«Εκτιμώ ότι δεν θα αυξηθούν τόσο τα κρούσματα, αλλά οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και οι θάνατοι. Από αρχές Δεκεμβρίου θα υπάρχει συρρίκνωση των κρουσμάτων. Θα πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς και την τήρηση μέτρων προστασίας. Είναι πολύ πιθανό ότι θα φτάσουμε τους 800 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου και όταν υπάρχουν τόσα άτομα στις ΜΕΘ είναι φανερό ότι θα υπάρξουν και οι αντίστοιχοι θάνατοι», είπε.

Δείτε βίντεο:



Κλείσιμο
Επιπλέον, τόνισε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή και η πιστή εφαρμογή τους θα φρενάρει τη διασπορά. «Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα μέτρα αυτά, εάν εφαρμοστούν με συνέπεια, είναι επαρκή για να ελεγχθεί η κατάσταση. Δεν θα χρειαστεί ένα lockdown, το οποίο θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Αν τα μέτρα ακολουθηθούν με πιστότητα, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση».

Ο κ. Κιουμής υπογράμμισε ότι εάν είχε αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών, ένα σημαντικό ποσοστό των θανάτων θα τους είχαμε αποφύγει. «Οι ασθενείς που είναι σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι κατά το 90% και το 10% είναι εμβολιασμένοι. Υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον που είναι εμβολιασμένος να νοσήσει, αλλά το περνούν σαν μία απλή ίωση και μόνο σε ορισμένα άτομα δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Το εμβόλιο δεν είναι το απόλυτο μέσο που σε προστατεύει από όλα, σου δίνει μία επιπλέον προστασία που είναι ουσιαστική, όμως δεν αποτρέπει ολοκληρωτικά την εμφάνιση της νόσου στους εμβολιασμένους», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός με 608 διασωληνωμένους και ρεκόρ θανάτων

Σύννεφα lockdown πάνω από την Ευρώπη - Στο συρτάρι το «Plan B» της Αθήνας

Νίπτει τα χείρας η Διαρκής Σύνοδος: Μη εφικτός ο έλεγχος των rapid test για την είσοδο στους ναούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ