Κορωνοϊός - Ολλανδια: Εξετάζουν παράταση των σχολικών διακοπών τα Χριστούγεννα, ώστε να περιορίσουν τη διασπορά

Κορωνοϊός - Ολλανδια: Εξετάζουν παράταση των σχολικών διακοπών τα Χριστούγεννα, ώστε να περιορίσουν τη διασπορά

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα στην Ολλανδία κατεγράφη μεταξύ των παιδιών 4-12 ετών την προηγούμενη εβδομάδα

ollandia_covid
Ιολόγοι στην Ολλανδία πρότειναν την παράταση των διακοπών των Χριστουγέννων προκειμένου να επιβραδυνθεί η αύξηση των μολύνσεων COVID-19 μεταξύ των παιδιών που έχει οδηγήσει τα μισά σχολεία σε όλη τη χώρα να περάσουν στην τηλεκπαίδευση.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ρεκόρ μολύνσεων που είχαν ξεπεράσει τις 110.000 έως τις 16 Νοεμβρίου, μια αύξηση 44% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται μεταξύ των παιδιών ηλικίας τεσσάρων έως 12 ετών.

Οι μολύνσεις μεταξύ των παιδιών στις ηλικίες πέντε με εννέα ετών αυξήθηκαν σχεδόν 85% και οι μολύνσεις στις ηλικίες 10-14 ετών αυξήθηκαν 76%.

«Το να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά για ένα μεγαλύτερο διάστημα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να κρατήσουμε τον ιό υπό έλεγχο», δήλωσε ο ανοσολόγος Χερ Ράικερς στην εφημερίδα Algemeen Dagblad. «Τα παιδιά είναι εργοστάσια ιών και μολύνουν τους ενήλικες καθώς και το ένα το άλλο».

Δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι η καλύτερη επιλογή: η Μάριον Κούπμανς, ιολόγος και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας της χώρας για την COVID-19, δήλωσε στην εφημερίδα πως «θα πρέπει να σκεφθούμε άλλα μέτρα» αν τα ποσοστά δεν μειωθούν.

Και οι 12 ολλανδικές επαρχίες αναμένεται να περάσουν στο βαθύ κόκκινο -το πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού- για πρώτη φορά σε έναν εβδομαδιαίο χάρτη που δημοσιοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) κάθε Πέμπτη.

Με σχεδόν το 85% των ενηλίκων να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, περισσότερες από 20.000 νέες μολύνσεις κορωνοϊού καταγράφηκαν σε δύο διαδοχικές ημέρες αυτή την εβδομάδα, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα, προκαλώντας μια έλλειψη τεστ COVID-19 στα κέντρα υγείας.

Κλείσιμο
Το πιο πρόσφατο κύμα ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση έβαλε τέλος στην κοινωνική αποστασιοποίηση και σε άλλα μέτρα τον Σεπτέμβριο, μια απόφαση η οποία από τότε έχει αναστραφεί.

Η πρόταση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από ένα ελευθέρας για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους έχει συναντήσει εναντίωση στο κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση του Ρούτε επανέφερε την χρήση προστατευτικής μάσκας στα καταστήματα και ένα μερικό λοκντάουν, κλείνοντας μπαρ και εστιατόρια μετά τις 8.00 μ.μ. Η κυβέρνηση θα συζητήσει νέα μέτρα αύριο Παρασκευή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρεμιέρα για την αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη - Έφθασαν τα πρώτα ελικόπτερα

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Με συνέντευξη στο Anadolu λέει «αντίο» η Ολλανδή δημοσιογράφος στην Ελλάδα

Καταγγελία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό: Η ίδια μηχανή είχε εκτροχιαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ