Αντιμέτωπη με έλλειψη διαγνωστικών τεστ η Ολλανδία, την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα Covid-19

Αντιμέτωπη με έλλειψη διαγνωστικών τεστ η Ολλανδία, την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα Covid-19

«Είμαστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», είπε ο Γιάαπ Άικελμπομ, ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 στο Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας

holland_lock
Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν σήμερα ότι τους τελειώνουν τα διαγνωστικά τεστ για την Covid-19, ενώ στην Ολλανδία καταγράφηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας.

«Είμαστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», είπε ο Γιάαπ Άικελμπομ, ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 στο Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας. Η υπηρεσία εργάζεται για να αυξήσει τις δυνατότητες διαγνωστικών εξετάσεων, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων που αιφνιδίασε την κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε. Περίπου το 85% των ενηλίκων στην Ολλανδία είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) ανακοίνωσε χθες ότι καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω από 110.000 μέσα σε μία εβδομάδα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 44% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Αυξάνονται επίσης οι εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Το νέο κύμα ξεκίνησε λίγο αφότου η κυβέρνηση ήρε τα περισσότερα μέτρα, τον Σεπτέμβριο, μια απόφαση την οποία πήρε πίσω μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων. Την περασμένη εβδομάδα επέβαλε μερικό λοκντάουν ενώ η χρήση μάσκας είναι ξανά υποχρεωτική στα καταστήματα. Μπαρ και εστιατόρια κλείνουν στις 8 το βράδυ.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα κέρδη από το ραντεβού Μητσοτάκη-Τζόνσον και τα δημοσιεύματα στη Βρετανία για τα Γλυπτά

Η Sophia Urista δεν είναι η πρώτη: Οι πιο απίθανα σιχαμερές στιγμές από τη (βρώμικη) ιστορία του ροκ

Σταμάτης Σπανουδάκης: Ποια είναι η γυναίκα που τον θέλει για πατέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ