Κορωνοϊός: Πάνω από 8.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα

Κορωνοϊός: Πάνω από 8.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα

Αλματώδης η διασπορά του κορωνοϊού - Νέα «έκρηξη» αναμένεται σήμερα, μετά το ρεκόρ των 7.335 κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες - «Σπάει» τα κοντέρ η Θεσσαλονίκη, φούντωσε η πανδημία και στην Αττική, μεγάλη η διασπορά στην κοινότητα

krousmata3434
Οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις για τη διασπορά του κορωνοϊού επιβεβαιώνονται μέρα με τη μέρα.

Τα ρεκόρ σπάνε διαδοχικά το τελευταίο δεκαήμερο και σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα νέα κρούσματα αναμένεται να κινηθούν πάνω από τις 8.000, και μάλιστα αρκετά, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών- πληροφορίες ήθελαν τον αριθμό των κρουσμάτων να προσεγίζει τις 9.000.

Σημειώνεται δε, ότι εκτός από τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι εξαιτίας των επιπλοκών της covid-19, που αποτελούν και τους λεγόμενους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας. Η Τρίτη είναι η χειρότερη μέρα σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αφού περισσότερα τεστ γίνονται μετά το σαββατοκύριακο.

Χθες σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας, καθώς τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα  κρούσματα κορωνοϊού  που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 7.335.  Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 65, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 477 και οι εισαγωγές νέων ασθενών, έφτασαν στις 407. 

«Σπάει» όλα τα ρεκόρ η Θεσσαλονίκη, φούντωσε η πανδημία και στην Αττική

Από γεωγραφικής πλευράς, περισσότερα από 2.700 νέα κρούσματα κατέγραψαν χθες Αθήνα και Θεσσαλονίκη γεγονός το οποίο προκαλεί εύλογη ανησυχία για την πορεία του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, από τα 7.335 νέα κρουσμάτα Covid-19, τα 1.455 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 1.298 στη Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ για την  πόλη της Θεσσαλονίκης.


Η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα είναι εμφανής και από το γεγονός ότι 22 Περιφερειακές Ενότητες έχουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων με τη Θεσσαλία να φτάνει τα 897 κρούσματα! Μεγάλη είναι η διασπορά και στην Αχαΐα καθώς εντοπίστηκαν 242 κρούσματα ενώ στο βαθύ κόκκινο είναι ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα με την Κοζάνη να καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό (163,12) κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους.

Ειδήσεις σήμερα

Η κορύφωση του τέταρτου κύματος φέρνει νέα μέτρα - Αποκλείει νέο lockdown η κυβέρνηση

Χαλάει ο καιρός - Ομίχλες και βροχές από το απόγευμα και πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Ποιες συναλλαγές μπορεί να θεωρηθούν ως ύποπτες για «ξέπλυμα χρήματος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα