Κορωνοϊός - Γερμανία: Ξεκινούν εμβολιασμοί σε πλατείες, σχολεία, εκκλησίες και εμπορικά κέντρα

Κορωνοϊός - Γερμανία: Ξεκινούν εμβολιασμοί σε πλατείες, σχολεία, εκκλησίες και εμπορικά κέντρα

Ξεκίνησε η «εβδομάδα δράσης για τον εμβολιασμό» - Στόχος η εκ νέου αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών - Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται για τον εμβολιασμό τους χωρίς ραντεβού

emvolia_germania
Με το σύνθημα «κάθε εμβολιασμός μετράει» ξεκίνησε σήμερα σε όλη τη Γερμανία η «εβδομάδα δράσης για τον εμβολιασμό» κατά της Covid-19, η οποία έχει ως στόχο να αυξήσει εκ νέου τον ρυθμό εμβολιασμών, ο οποίος έχει σημαντικά μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Τις επόμενες ημέρες συνεργεία εμβολιασμού θα βρίσκονται «όπου συγκεντρώνεται πλήθος», σε πλατείες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σχολεία, κέντρα αθλητισμού, χώρους λατρείας, εμπορικά κέντρα κ.ο.κ., όπου οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται για τον εμβολιασμό τους χωρίς ραντεβού. Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, είναι «να κινητοποιηθούν και να πειστούν» όσο το δυνατόν περισσότεροι, αλλά και να καταστεί η πρόσβαση στο εμβόλιο απλούστερη για όλους. «Κάθε εμβολιασμός μας φέρνει πιο κοντά σε έναν πιο εύκολο χειμώνα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι «είμαστε τυχεροί, διότι έως τώρα τα διαθέσιμα εμβόλια διατηρούν υψηλή αποτελεσματικότητα και για το στέλεχος Δέλτα». Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο αριθμό - στόχο εμβολιασμών για αυτή την εβδομάδα.

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα σχολείο του Βερολίνου και με την ευκαιρία επανέλαβε τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού και τη σημασία των εμβολίων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυναν χθες, Κυριακή, από κοινού οι τρεις υποψήφιοι Καγκελάριοι, Όλαφ Σολτς (SPD), Άρμιν Λάσετ (CDU/CSU) και Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι), στο πλαίσιο της τηλεοπτικής αντιπαράθεσής τους ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Γονικές παροχές: Αφορολόγητες μεταβιβάσεις ακινήτων και δωρεές χρημάτων από γονείς σε παιδιά

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Έστρωσε εκλογικό χαλί διαψεύδοντας τις πρόωρες κάλπες

Καιρός: Συννεφιά με 30άρια - Δείτε πού θα βρέξει σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ