Εμβόλιο της Pfizer: Οι ΗΠΑ δίνουν πλήρη έγκριση - Τι σημαίνει αυτό για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Εμβόλιο της Pfizer: Οι ΗΠΑ δίνουν πλήρη έγκριση - Τι σημαίνει αυτό για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Τη Δευτέρα αναμένεται το επίσημο «ναι» από τον FDA, αν και δεν αποκλείεται μικρή καθυστέρηση - Σύμφωνα με τους New York Times,  η πλήρης έγκριση θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς

biontech_art
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχεδιάζει να δώσει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με τους New York Times.

Ήταν το πρώτο εμβόλιο COVID-19 που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον FDA τον Δεκέμβριο και είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εμβόλιο για την πανδημία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους NYT, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως χθες, Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Pfizer.

Μάλιστα, πηγές από τον Οργανισμό αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα η έγκριση να καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός, ή ορισμένα πανεπιστήμια.

Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Κλείσιμο
Η έγκριση αυτή σημαίνει, επίσης, ότι στην πράξη παύει να θεωρείται ότι το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται σε «πειραματικό» στάδιο.

Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν - Κοινή γραμμή Μητσοτάκη και Ερντογάν: Φράχτες και διπλωματία κατά μιας νέας προσφυγικής κρίσης

Καιρός: Αλλάζει προσωρινά το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σινσινάτι Όπεν: Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Αλιασίμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK